JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Provincia - 31. Dzesszerda - Gitármágia az egykori bányászvárosban október 12-én

Tatabányai tudósítóink (Fazekas Sándor - szöveg, Szabó László - fotó) jelentik a tegnap esti Dzsesszerdáról!

A nyári szünet után hetedik idényét kezdte 31. koncertjével a Dzsesszerda elnevezésű koncertsorozat Tatabányán, ahol ezúttal a Juhász Gábor Trió lépett fel, Papesch Péterrel és Fodóval, azaz Födő Sándorral.


juhasz-gabor.JPG


Nézőcsúcs ugyan nem volt, de így is szép számú és lelkes közönség választotta a jazzt esti kikapcsolódásnak. (Mellesleg nem tudom, van-e jelenleg az országban jazzklub, vagy hasonló jazzkoncertprogram, amely ennyi ideje működik egyfolytában, mint a tatabányai?)


papesch-peter.JPG


A (két ráadással) mintegy másfél órás koncerten a trió elsősorban az „1978” című CD anyagát játszotta, de elhangzott a „Fények” címadó dala is. A zenészek gyönyörű dallamokkal, virtuóz, de nem hivalkodó játékukkal és Juhász Gábor néhány szavas kommentárjaival varázsoltak meghitt őszi hangulatot a zeneiskola koncerttermébe, amely ideális helyszín, ahhoz, hogy ne csak a közönség, de a muzsikusok is jól érezzék magukat. A hangszerek után a trió tagjainak tollat is kellett ragadniuk, mert fogytak a CD-k rendesen, és a vásárlók természetesen kihasználták az alkalmat, hogy dedikáltassák azokat. Köszönjük a zenét!


fodo.JPG


November 9-én, a 32. Dzsesszerdán Sárik Péter triója látogat Tatabányára, míg decemberben – immár hagyományosan – egy énekesnő, Váczi Eszter lép fel tatabányai zenészeket is foglalkoztató kvintettjével.

Vissza a hírekhez