JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Bécsi jazz-élménybeszámoló, avagy a debreceni Jazzbarát Miki kalandja a sógoroknál

A csillagok szerencsés állásának köszönhetően három adventi napot Bécsben tölthettünk. Péntek esti sétánk alkalmával teljesen véletlenül betévedtünk a Porgy & Bess Jazz & Music Club utcájába, s ha már ott voltunk, megnéztük programajánlót, melyből kiderült, hogy egy afro-jazz estének lehetünk tanúi. Nem is hezitáltunk sokáig a döntésen, csak elmentünk még vacsorázni, s utána már siettünk is vissza, nehogy lekéssük a kezdést.

A klub jó mélyen a föld alatt van, de szerencsére a metrózaj nem hallatszik be. Impozáns az ellipszis alakú terem, s az azt körülölelő karzat. Klasszak a fények, s remek a hangzás...


img-6107.jpg


Biboul Darouiche's Soleil Bantu - első ránézésre nekem semmit nem mondott, csak hogy valószínűleg  valami egzotikus dolog várható.

A névadó zenekarvezető jó kedélyű és energikus kameruni származású komponista, énekes, perkás és kalimba-játékos. /A kalimba, vagy hüvelykzongora kis dobozalakú idiofon afrikai hangszer, amelyet a vékony, fémből, fából, vagy más anyagból készült nyelvecskék vibrációjával szólaltat meg a muzsikus./

A zenekar további tagjai voltak ezen az estén: Michael Hornek: keyboards, Igor Kljujic: bass, Christian Lettner: drums, MC Olangué: rap, vocal, percussion, dance, és a programajánlóban nem említett Ferdinand Kirner: guitar.

Ha lett volna táncparkett, sokan ropták volna, olyan energikus, ritmikus, eleven zene hangzott fel, így is jó páran majd leestek a székről, annyira átadták magukat az afrikai ritmusoknak.

Két blokkban egy fogyasztós szünettel adták a bulit, mely fergeteges hangulatúra sikeredett. A franciául rap-elő Olangué úr, aki egyébként egy kissé szakadt benyomást keltett, igazán kitett magáért, többek közt egyedi táncával, és sikerült tapsra és karlengetésre is rávennie a hálás közönséget /kábé 3/4 ház volt/.


img-6134.jpg


Nagyon tetszett a billentyűs könnyed, boszorkányos játéka, s a gitáros jazz-rockos futamai, de elmondhatom, hogy minden zenész kitett magáért.

Több muzsikus, köztük a főnök neve is a Doldinger Passport-ból lehet egyébként ismerős a bennfentesebbeknek...

Összességében egy valóban parázs hangulatú estét kaptunk, és igazán jól szórakoztunk, senki ne hagyja ki ezt a remek helyet, ha Bécsben jár!!!


img-6094.jpg


img-6097.jpg


img-6102.jpg


img-6117.jpg


img-6119.jpg


img-6120.jpg


img-6121.jpg


img-6122.jpg


img-6130.jpg


img-6137.jpg


img-6139.jpg

Vissza a hírekhez