JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Cactus Truck az A38-on

Április 28-án (hétfő) az A38 Hajón lép fel Hollandia első számú fiatal free jazz zenekara, a Cactus Truck.

140428-cactustuck01.jpg


Cactus Truck

Nem véletlenül nevezte Terrie Ex a 2011-es Wire magazinban az év felfedezettjének a  Cactus Truck-ot, s Andrey Henkin sem az év koncertjének 2012-ben New York-i fellépésüket a New York City Jazz Record-ban.

Mert a Cactus Truck megindítóan intenzív zenét hoz létre. Testileg és lelkileg is lebilincselő állapotot hoznak létre, amelyben a hallgatójuk kénytelen megadni magát nyers és tiszta érzelmeiknek, amelyek hangszereikből törnek elő. Minden fellépésükön újabb és újabb határokat bontanak le, amit iszonyatos gyors léptékű magasfeszültségű zenéjükkel valósítanak meg.

2010-ben alakultak meg Amszterdamban, s azóta száznál is több koncertet adtak Európában és az Egyesült Államokban. A szabad-improvizációs számos nagy klasszikusával dolgoztak már együtt, mint amilyen Terrie Ex, Jeb Bishop, Nicolas Field, Peter Jacquemyn, Ab Baars, Kevin Shea, Roy Campbell vagy Wally Shoup.

Első lemezük „Brand New for China!” címmel 2012 márciusában jelent meg a Public Eyesore Records gondozásában és kiváló fogadtatásban részesült. A 2013-ban kiadott „Cactus Truck Live in USA with Jeb Bishop and Roy Campbell” ugyancsak hatalmas sikert hozott nekik.


Felállás:

John Dikeman - szaxofonok

Onno Govaert – dob

Mette Rasmussen - szaxofon

+

Ajtai Péter – nagybőgő

Pándi Balázs - dob


140428-cactustuck02.jpg

Vissza a hírekhez