JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

Gödi Jazz Napok 2014 - Mini interjú Wágner Lászlóval

Wágner Lászlót, a 3 napos fesztivál szervezőjét évekkel ezelőtt mutatta be nekem Ráduly Misi a Budapest Jazz Club akkor még Múzeum utcai előterében. 2012-ben meg is hívott a Syrius-os estre műsort vezetni. Mivel azonban nem állhatom, mikor kivénhedt félrészeg hippyk beszólnak nekem, így egy „dickhead”-nek rendesen visszaszóltam. Azóta kicsit lazult a kapcsolatunk…

1) Hányadik Gödi Jazzfesztivált rendezed az idén?

Az idei lesz a 6., Gödi Jazz Napok címen.

 

2) Mikor kezdődik és meddig tart, mert azt hallottam Karosi Julikától, hogy új koncepciód van...

2014. június 1. lesz az első, június 27. a második, július 4. a harmadik, utolsó nap.

 

3) És ezek közül melyik lesz az első olyan nap, amit Te jazznek nevezel?

Június 1-jén blues-, progresszív jazz-rock nap lesz, mégpedig a legendás 70-es éveket fölidézve, a Mini együttes és a Syrius zenét játszó Zappa-Syrius Emlékzenekar föllépésével. Amíg a Syriusból már csak ketten élnek- közülük Pataki László játszik is majd, Ráduly Mihály díszvendég lesz-, a Mini 71-es fölállásban lép a színpadra: Török Ádám, Papp Gyula, Nagy István, Németh (Nemecsek) Tamás ül, áll a hangszereknél, a mikrofonnál.

Június 27-én Rozsnyói Péter triója kezd, majd Dresch Mihály quartetje játszik a Belga Sörházban, július 4-én az Olajfa Művészház teraszán Karosi Júlia együttese és a Borbély Műhely zenél.

 

4) Akkor az is lehet, hogy Te mindig csak a kedvenceidet hívod meg? Mert a Karosi Juli és a Dresch Misi is visszajáró vendég nálad...

Visszajáró zenészek, együttesek Dresch Misiék, Karosi Juliék, Török Ádámék, most már a Syrius Emlékzenekar is. Azon túl, hogy nekem tetszenek az ő zenéik, tetszik mindazoknak, akik várják a koncertjüket egyszer egy évben itt helyben, lakóhelyünkön. Ráadásul Karosi Juli gödi lakos volt, a mi rendezvényeinken kezdte pályafutását - jó látni zenei fejlődését.

 

5) Lesz olyan is az idén, aki eddig még soha sem lépett fel Gödön?

Azért van egy együttes, amelyik most lép föl először Gödön, a Rozsnyói Péter Trió. 2-3 hete hallgattuk meg őket a Budapest Jazz Klubban, a koncert első felében csak Péter játszott, megfogott a zongorázás iránti alázata, a második részben pedig a nagyszerű együtt zenélés vont hatása alá, ezek után meghívtam őket Gödre, hogy mások is hallhassák e kiváló triót élőben, itt helyben.

Vissza a hírekhez