JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

A Gödi Jazz Napok zárónapja – 2014. július 4.

A tv előtt ülve mindenféle eseményről –mostanság a foci vb, a wimbledoni tenisz verseny a legnézettebb- úgy közvetítenek a kommentátorok a csapatok, az egyéni versenyzők teljesítményét értékelve, hogy „ez hihetetlen, szenzációs, elképesztő, drámai, ilyet még nem láttam, űrbeli”. Aztán, ha egy kicsit visszafogottabb, bölcsebb nézővel van dolguk a sportriportereknek, az úgy látja, hogy ez már verseny a versenyben: ki tud több olyan jelzővel illetni egy-egy produkciót, ami a közvetítés, a közvetítő, az éppen aktuális esemény nagyszerűségét bizonyítja. Elcsépeltté válnak ezek a kifejezések, egy idő után nem igazán értékmérők, hamisság fedezhető föl bennük! Na, ebbe a hibába nem szeretnék beleesni!

A Gödi Jazz Napok során olyan pillanatokat éltem, éltünk meg, ami azt bizonyítja, hogy a zene -különösen az élő!-, a zenehallgatás elgondolkodtató, közérzetjavító, személyiség-fejlesztő, életminőséget javító hatású. Ezek a nálunk föllépő zenészek a legtöbbet adták nekünk ezeken a napokon: érzékenység, hitelesség, szuggesztivitás, alázat érződött játékukon, ezzel pedig példát mutattak arra is, hogy saját életünkben, életvezetésünkben mi a jó irány. Érték a mérték!

Mindhárom napunk föllépői -Mini, Syrius Emlékzenekar, Rozsnyói Péter Trió, Dresch Quartet, Karosi Júlia Quartet, Borbély Műhely- sok örömet szereztek nekünk, köszönetet mondunk Gödről egy egyszerű kifejezéssel: SZÉP volt!!!

Göd, 2014. július 4.

Wagner László

főszervező


Dudásné Stum Beáta fotói:

dudasne-stum-beata-1.jpg


dudasne-stum-beata-2.jpg


dudasne-stum-beata-3.jpg


dudasne-stum-beata-4.jpg


dudasne-stum-beata-5.jpg


dudasne-stum-beata-6.jpg


dudasne-stum-beata-7.jpg


dudasne-stum-beata-8.jpg


dudasne-stum-beata-9.jpg


Kurdi Imre fotói:

karosi-borbely-god-2014.JPG


karosi-juli-god-2014.JPG


talas-bogothy-god-2014.JPG


karosi-julia-quartet-god-2014.JPG

Vissza a hírekhez