JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Zolbert koncert a VeszprémFesten – Fráter Zita élménybeszámolója

A VeszprémFest július 18-i, nagyszínpados programjában ezúttal két zenekar kapott helyet: Zolbert és zenekara lépett fel a világhírű brit acid jazz csapat, a Brand New Heavies előzenekaraként.

A koncert napján rossz hírrel kellett szembesülnie azoknak, akik a koncertre látogattak, ugyanis a szervezők a meteorológiai előrejelzés miatt (20-23 óra között vihar volt várható) úgy döntöttek, nem kockáztatnak és átteszik a koncerteket a várból a Veszprém Arénába.

A koncert nem sokkal 20 óra után kezdődött, Zolbert és a srácok kirobbanó formában voltak, amely megalapozta a közönség jókedvét.

Színpadra állásuk után ütős kezdéssel indítottak, Everette Harp „Monday Speaks” című dalával, amivel rögtön a koncert elején remek hangulatot teremtettek. A 45 perces játékidő alatt Zolbert és zenészei megmutatták tehetségüket, kísérőzenészként és kiváló szólóikkal egyaránt. A műsorban helyet kapott a két dalverseny-győztes dal is: elsőként a „Friendship” hangzott el - melyet Zolbert a csütörtök délutáni repülőgép szerencsétlenség áldozatai emlékének ajánlott - a dal egy nagyszerű összekötésben folytatódott, az Earth, Wind and Fire „Can’t Hide Love” című szerzeményének stílusos feldolgozásaként, mely ezen a koncerten “debütált”. A koncert zárásaként két pörgős szám, Curtis Mayfield „Move On Up”-ja és a 2013-as Zuglói Smooth Jazz Dalverseny győztes dala, a „Frappé” hangoztak el, kellően jó hangulatot és magas hőfokot teremtve a Brand New Heavies fellépésére.

Zolbertet kísérő állandó zenészek: Heilig Tamás – basszusgitár, Nagy Zsolt – dobok, Reviczky Balázs – zongora, Riskó Tibor – gitár.

Vissza a hírekhez