JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Debrecenbe kéne menni… Lőrincz Andrea fotóriportja

Kedden tartották a Nagyerdőben felújított (inkább újjáépített!) Szabadtéri Színpadon (mindenki felszorult a színpadra az eső miatt..) a 43. Debreceni Jazz Napok sajtótájékoztatóját! – A szerk.

1984-ben járt először Joe Lovano Debrecenben. Merő véletlenségből épp az akkori Szabadtéri Színpadon lépett fel a Paul Motian Trio tagjaként. Balról jobbra: Joe Lovano - tenorszaxofon, Paul Motian - dob, Bill Frisell - gitár (TG archívumából)

img.jpg

Tehát ilyen volt...

dsci0386.JPG

...és ilyen lett


dsci0382.JPG

A Debreceni Jazz Együttes három ráérő tagja szívesen eljött és zenélt a helyi média képviselőinek


dsci0418.JPG

Look who's talkin' - elmondtam, hogy a 43. Debreceni Jazz Napok az évfordulók és ősbemutatók fesztiválja lesz, hisz a sztárvendég Joe Lovano 30 év után tér vissza a Nagyerdőbe és hazánkban még sosem hallott bigband kompozícióit játssza a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével, a kép balszélén ülő Zakar Zoltánt pedig a mellettem ülő Tóth Ernő ügyvezető-helyettessel együtt kértem fel, írjon egy többtételes jazz szvitet a Nagyerdőről, plusz a Debreceni Jazz Együttes bőgőse Fazekas Csaba az idén 70 éves, mégplusszabb Ráduly Mihály a legendás Syrius együttes egykori szaxofonosa is az idén 70 éves, ezért összeállítottam egy szupertehetséges fiatalokból álló formációt (Vidákovich Izsák - tenorszaxofon, fuvola, Ludányi Tamás - alt- és szopránszaxofon, Szebényi Dániel - zongora, orgona, ének, Fonay Tibor - basszusgitár, Benkó Ákos - dob, ének) Syrius Legacy néven, amely a 45 évvel ezelőtt született darabokat szólaltatja meg. Ez lesz az első nyilvános fellépésük, tehát ez is ősbemutató! Én szinte valamennyi próbájukon (kivéve a keddit...) ott voltam, így bátran állíthatom, ez lesz az idei fesztivál egyik szenzációja! Tehát érdemes lesz már szombaton ebéd után hosszú tömött sorokban elindulni Debrecen felé!


dsci0383.JPG

Oszt a végén is játszottak egyet a zenészek



Vissza a hírekhez