JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

VeszprémFest 2014 a fiatalok szemével

5-en vágtunk neki életünkben először, hogy lemenjünk a VeszprémFest utolsó napjára, amely hivatalosan a Magyar Jazz Napja is volt egyben. Kiváló zenésztársaimmal (Geröly Matyi, Kovács Dávid illetve Jancsovics Máté és párja) kocsikáztunk le a tikkasztó melegben. Miután megérkeztünk, első utunk természetesen egy olyan helyre vezetett, ahol tudtunk egy jót enni.

Ezután a Kaltenecker-Willis-Borlai trió beállására érkeztünk meg. Ránézésre teltház volt már akkor is, amikor bementünk. Jó volt látni, hogy ennyien kíváncsiak a Magyar Jazz Napjára. Maga a trió koncert fergeteges volt. Hallhattunk számot az új Willis lemezről (Retro), mely egy vintagebb megközelítés a fusion zene felé, belekapva a swing és a balladajátékba. A három muzsikus az én kedvenceim közé tartozik, a mai fusion zene élvonalát és iránymutatóit láthattuk.
Utána a Modern Art Orchestra egy teljesen másik irányból jött, és fektetett le szintén egy olyan produkciót, amibe nem lehet belekötni. Hibátlanul megszólaló Big Band, gyönyörű hangszerelések.  Igazi legendákkal léptek a színpadra, Tony Lakatos, Adam Nussbaum és Dave Liebman. Mindannyian csúcsformában játszottak.
Az est zárása a Charlie Jazz produkció volt. Már jó pár koncertet végignéztem, Charlie rajongónak vallom magam, szóval elfogult vagyok egy picit, de jó látni egy olyan pop zenekart, ami gyakorlatilag egy „working band”.  Szinte változatlan a felállás a megalakulás óta, és hallatszik a zenekari munka. Hihetetlen, hogy Charlie a mai napig ugyanazon a színvonalon teljesít, és a zenekar pedig olyan betonbiztos alapot rak alá, ami keveseknek adatik meg.
Nagyon jó érzéssel indultunk haza barátaimmal ezután a kíváló este után.

Vissza a hírekhez