JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Bemutatkozott a JunK Big Band!

Szeptember 7-én a Kobuci Kertben mutatkozott be a nagyközönség előtt a JunK zenekar és a Coda Nostra Big Band közös produkciója, a JunK Big Band. A hazánkban jelenleg egyedülállónak számító funky big band a következő sorokban számol be debütáló koncertjéről.

Amikor bő egy hónapja hozzákezdtünk a JunK Big Band projekthez a zenekarral, még mi sem tudtuk pontosan, hogy mekkora fába is vágtuk a fejszénket: pár hét alatt tető alá hoztunk egy funky big bandet a saját hangszereléseinkkel. A Kobuci Kert bejárata előtt hosszan kígyózó sort látva azonban már a koncert előtt is sejtettük, hogy már ezért az egy estéért is megérte a fáradozást.
Bemelegítésképpen a már jól ismert 10 fős JunK formációval indítottuk az estét, felvonultatva a Nils Landgren Funk Unit, a Jamiroquai, az Electro Deluxe vagy akár a Daft Punk dalait.


jbb.jpg


A koncert második felében bővült ki a zenekar a Coda Nostra Big Band fúvósaival és énekesnőjével JunK Big Banddé. Olyan -nagyzenekari változatban általunk nem ismert- funk klasszikusokat választottunk a műsorba, mint Prince “Get on the Boat”-ja, Stevie Wonder “Superstition”-je, vagy a Grover Washington Jr.-tól ismert “Mr. Magic”.
A produkcióhoz az ihletet a már említett francia Electro Deluxe 2012-ben megjelent ‘Live in Paris’ lemeze adta, így nem hiányozhatott a ‘Where Is the Love’ sem. Zárásként újfent a skandináv funk nagyágyúját, a Nils Landgren Funk Unit-ot idéztük a 'Funk for Life’-fal, ráadásként pedig Bobby Hebb ‘Sunny’-jában még egyszer bemutatkozhattak a zenekar szólistái.
A vasárnap esti időpont ellenére majd 400 fős közönség által teremtett fantasztikus hangulat igazolta a funky big band ötletet, így a soron következő gyöngyösi koncertünk után meg is kezdjük a munkát a repertoár egész estésre való bővítéséhez, mely a hangszereléseink mellett már saját szerzeményeket is fog tartalmazni. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Kobuci Kert csapatának, akiket sikerült egy nem hétköznapi feladat elé állítanunk a 21 fős zenekarral!


Az est fellépői voltak:

a JunK zenekar:

Hajdu Csaba - ének, billentyűk, vocoder
Bille Gergő - trombita, szárnykürt
Fodor Előd - gitár, rap
Hajdu István - billentyűk
Hoffer Miklós - tenorszaxofon
Horváth Gergő - dobok
Markos Miklós - ütőhangszerek, vokál
Sélley Szabolcs - altszaxofon
Student Tamás - basszusgitár
Varga Péter Bálint - harsona

és a Coda Nostra Big Band zenészei:

Uszkay Tekla – ének

Mezei Virág – kürt

Kuti Bea – fuvola

Varga Botond – trombita

Fieszl Mátyás – trombita

Nagy Zsolt – trombita

Sipos Ferenc – harsona

Megelai Csaba – harsona

Baksai Máté – altszaxofon

Rakonczai Lukács – tenorszaxofon

Nagy Gábor – tenorszaxofon

Vissza a hírekhez