JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Finucci Bros Interjú

A Balogh-twins, a gitáros Roland és a billentyűs Zoltán 1984. szeptember 26-án születtek.

finucci-bros-promo.jpg


1) Mindenki kívülről fújja a maguk sztoriját, de ha mégis akadna olyan olvasó, aki még soha sem hallott magukról, azoknak milyen "self-ismertetőt" mondanának pár mondatban?

Hogy honnan is származik a “Finucci-név”. 16 évesek voltunk, amikor felvételt nyertünk a Kőbányai Zenei Stúdióba. Egy hűvösebb napon, a suli bejárata előtt bokáig érő fekete bőrkabátban álltunk karbatett kézzel egymás mellett. Az iskola növendékei, vagyis az osztálytarsaink mind-mind azt hitték, hogy maffiák vagyunk, és valószínűleg behajtási pénzért jöttünk. Aztán bementük a suliba zenekarigyakorlatra, ahol elővettem a gitáromat és beszáltunk játszani. Először sok ideges tekintetet láttunk, és elég furán nézett ránk mindenki, viszont, amikor elkezdtünk játszani megnyugodtak, hogy mi is szimplán csak növendékek vagyunk. Óra után odajöttek hozzánk, és elmondták, hogy mindenki azt hitte maffiák vagyunk, ugyanúgy, mint Sylvester Stallone “Oscar” című filmjében, ahol az ártatlan szabókat (akik ugyancsak ikrek voltak) maffiának nézték. Azóta mindenki Finuccik-nak hív minket a zeneiszakmában.


2) Ezzel a 30. születésnappal mérföldkőhöz érkeztek életükben. Egyáltalán játszották már valaha Miles Davis "Milestones"-át?

Még soha nem jutott eszünkbe, hogy feldolgozzuk ezt a standard-et, de természetesen játszottuk már. Mivel aktuális, így lehet, hogy megragadjuk az alkalmat, és valamelyik legközelebbi koncertünkre feldolgozzuk majd.


3) Tudnak-e nekem, és pláne az olvasóknak olyan terveikről beszámolni, amiről mi hallunk/olvashatunk először?

Terveink mindig vannak! Úgy gondoljuk, hogy célok nélkül egy ember élete céltalanná válik, és sajnos ez csak rossz irányba vezethet. Mivel mindketten olyan emberek vagyunk, akik egy percig sem tudnak tétlenül ülni, ezért természetesen nagyon sok tervünk van a közeljövőben. Régi vágyunk egy olyan koncert megvalósítása, ahol a Finucci Bros Quartet dalait szimfónikus zenekar kíséri a háttérben. Így a fusion és a szimfónikus elemek ötvözésével egy új hangzásvilág születik majd, ami már itt van a fejünkben csak meg kell valósítani. Meg is fogjuk!

Mivel legutóbbi lemezünk a Jazzy Dalverseny megnyerésének apropójából készült, így kicsit a poposabb oldalunkról ismerhetett meg minket a nagyérdemű közönség. Következő lemezünk viszont megintcsak egy fusion lemez lesz. Mivel nem szeretjük a megszokott dolgokat, így ez sem egy megszokott fuison lemez lesz, de ez maradjon még titok.

Koncertjeink vannak Hála Istennek. Elmondhatjuk teljes mértékben, hogy Isten nagyon kegyes hozzánk, mivel a mai zenei válság ellenére nem ülünk itthon lehetőségekre várva. Áldottak vagyunk, mert Isten folyamatosan új kapukat nyit számunkra. Novembertől, havonta egy alkalommal játszik majd a BJC-ben a Finucci Bros egészen márciusig. A sorozat neve “Jazz Legendák” lesz, melyben minden egyes alkalommal egy Jazz legenda dalait játsszuk majd meghívott vendégművésszel. Ezenkívül márciusban pedig erdélyi turnéra indulunk.


4) Nem maradt más hátra, mint hogy boldog születésnapot kívánjak maguknak!

Köszönjük szépen Robi bácsi. Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy megköszönjük, hogy 16 éves korunk óta istápol minket Robi bácsi, és bármikor számíthattunk Önre az évek során. Ugyancsak hosszú életet kívánunk Robi bácsinak teljes szívből.

Finucci Bros,

Balogh Zoltán és Roland

Vissza a hírekhez