JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Névnaposok – Andrea2024. április 18.
Rain Every Thursaday2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Russel Ferrante - Jimmy Haslip - Németh Ferenc - László Attila workshop a BJC-ben!

Russell Ferrante és Jimmy Haslip, a legendás kétszeres Grammy-díjas Yellowjackets együttes meghatározó muzsikusai, először tartanak szakmai bemutatót Budapesten! Különleges workshop helyszíne lesz október 29-én szerdán 15:00-tól a Budapest Jazz Club.

A Ferenc Németh – László Attila Project tagjai tartanak mesterkurzust, így az október 28-i Müpa-koncertjük másnapján az érdeklődők személyesen is találkozhatnak a világklasszis zenészekkel a BJC-ben.


magyar-hazban-fekete-feher.jpg


Az együttes tagjainak: Németh Ferenc (dob), László Attila (gitár), Russell Ferrante (billentyűs hangszerek) és Jimmy Haslip (basszusgitár) közreműködésével az érdeklődőknek alkalmuk nyílik kötetlen beszélgetésre és a művészek természetesen hangszereiket is megszólaltatják.

A kiváló négyes 2013 júniusában Los Angeles-ben vette fel „Bridges of Souls” című nemrég megjelent lemezét, mely anyagából a 28-i koncert alkalmával is válogatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=GBgbjuMmT58


Russell Ferrante a világszerte ismert amerikai zongorista és zeneszerző nagyon sok élvonalbeli muzsikussal játszott, többek között Joni Mitchell-kel, vagy Bob Mintzer-rel, akivel jelenleg is rendszeresen turnézik a világ számos országában.

Jimmy Haslip is számos jelentős produkcióban vett részt, partnere volt többek között olyan zenészeknek, mint Gino Vanelli, Allan Holdsworth, Al Jarreau és Chaka Khan.

Németh Ferenc dobos 17 éve él Amerikában, és rendszeresen játszik együtt az amerikai jazz élvonalába tartozó muzsikusokkal.  Alkalma volt együtt zenélni például Herbie Hancock-kal, John Patitucci-val, Joshua Redman-nel.

László Attila a hazai jazz elismert egyénisége, sok nívós nemzetközi produkcióban vett részt, játszott többek között Anthony Jackson-nal, Randy Brecker-rel, Tommy Campbell-lel, Peter Erskine-nel.

Vissza a hírekhez