JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Karosi Júlia Quartet Erdélyben

Egy napfényes októberi hajnalon, jobban mondva hajnali 9 órakor, útnak eredtünk Erdélybe, hogy elvigyük a zenénket és új lemezünk anyagát az ottaniaknak...

Hosszú kanyargós, helyenként hepe-hupás úton éjjel megérkeztünk Sepsiszentgyörgyre, első koncertünk helyszínére. Itt várt már minket nagyszívű házigazdánk Endre, hogy elszállásoljon minket, és még egy finom vacsorát is kaptunk éjnek évadján.

Másnap kihasználtuk a gyönyörű időt, és kirándultunk a közeli Sugásfürdőre, ahol sétáltunk egy nagyot az erdőben.

Este koncert Sepsin a Di Stefano bárban. Sok ismerős arcot láttam, hiszen két alkalommal már volt szerencsém Sepsiszentgyörgyön a Jazz Táborban tanítani. A terem a koncert második felére egészen megtelt. Nagy szeretettel fogadták a műsorunkat, két ráadást is kellett adnunk.


sepsi.jpg


Másnapra igen csak lehűlt az idő, de ez nem szegte kedvünket, hogy ellátogassunk a Szent Anna tóhoz. Magunkba szívtuk a friss levegőt, a táj, a hegyek és a tó szépségét. És megkértük az épp arra cammogó barnamedvét, készítsen rólunk egy csoportképet…


csoportkep.jpg


Kirándulásunk után Csíkszeredára mentünk. Este az ottani legtrendibb romkocsmában, az Ólommadárban adtunk koncertet. A füst és a meglehetősen nagy zaj ellenére itt is sikeresen szerepeltünk, kétszer visszatapsoltak minket ismét.


csik.jpg


Turnénk utolsó állomása Kézdivásárhelyen volt. Aznap már sajnos dermesztően hideg volt (0 fok) és jeges szél fújt a hegyek felől, igazi karácsonyi-szilveszteri hangulatunk támadt. Így csak azt mertük megkockáztatni, hogy a városban tegyünk egy kis kört. A főtér gyönyörű, és nagyon jó látni, hogy a házak közül egyre több lett felújítva. Este a vadonatúj Jazz Café-ban adtunk koncertet. Szép közönség gyűlt össze, és itt sem engedtek el minket csak két ráadás után.


kezdi.jpg


Erdélyi utunk igazi feltöltődés volt. Mindenhol nagy szeretettel, pazar vendéglátással, jóindulattal, segítőkészséggel fogadtak bennünket.

Végül de nem utolsó sorban köszönetet kell mondanunk az NKA-nak, hogy utunk létrejöhetett. És reméljük, hogy eljutunk még erre a romlatlan vidékre, ahol a zenét tiszta szívvel fogadják, ami a legnagyobb inspiráció egy zenész számára...


tajkep.jpg

Vissza a hírekhez