JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Extra! Extra! We know about it, extra! Egy zuglói New Yorkban – Szendőfi Péter jelentkezik a Big Apple-ből

Minden hónap végén levelet küldök a magyar jazzmuzsikusoknak, hogy árulják már el, a jövő hónapban hol és kivel és mikor lépnek fel. Tegnapi levelemre Szendőfi Peti New Yorkból az iPhone-járól válaszolt: „Szia Robi! Jelenleg New Yorkban vagyok, karácsonykor megyek majd haza. Így most nincsenek otthoni koncertjeim. Köszi, hogy írtál! Ölellek, Peti”.

szendofi-peter-2013.jpg


Hát ez aztán szöget ütött a fejembe, és rögtön megküldtem egy kérdéssel: ”És mit csinálsz New Yorkban?”

Nem kellett sokat várnom a válaszra, ami ma reggel 8-kor (New York-i idő szerint éjjel kettőkor!) meg is érkezett: „Több dolog miatt vagyok itt. Lesz egy kurzusom Washington-ban. Illetve beválasztottak bizottsági tagnak a Percussive Arts Society-be még tavaly, ami egy 3 éves megbízatás. Ez amolyan ütőhangszeresek világszövetsége. Itt a Drum Set Committee tagja vagyok, és különféle témakörökben van konferencia. Ez idén Indianapolis-ban lesz. Illetve a MyMusicMasterclass weboldal felkért, hogy felvennének velem egy 60 perces oktató videót. Ez egy elég népszerű instrukciós videőkat publikáló amerikai weboldal, több nagy nevű dobossal és egyéb hangszeressel is vettek már fel videókat, mint például Mike Clark, Bernard „Pretty” Purdie, vagy a billentyűsök közül Russell Ferrante, Larry Goldings, stb… Ez a felvétel lesz itt New Yorkban decemberben, a Karácsony előtti napokban.

Ezen felül Artist in Residence státuszban vagyok itt pillanatnyilag a The Collective iskolában, ahol még 1995-ben végeztem. (Annak idején erről a MaJazz számolt be Magyarországon! – A szerk.) Itt magánórákat adok az érdeklődő dobos hallgatók részére, illetve az elektronika és a samplerek használatát mutatom be dobfelszerelésen a modern irányzatokban az az iránt érdeklődőknek.

Nagyjából ennyi.:)”

Erre szokták Pesten mondani: nem semmi!

Vissza a hírekhez