JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

A HÉTVÉGÉN SEHOL

Mindig örömmel számolok be a Jazzma.hu oldalán, ha új helyeken adnak lehetőséget a jazz megszólaltatására. Szombaton este nyolc órától a Zichy Jenő utcában nemrég nyílt Sehol nevű art bár ígért egy érdekes eseményt. A Kalmár Trió ezúttal rendhagyó felállásban várta az érdeklődőket, Szalay Gábor gitáros és Frey György basszusgitáros mellett a doboknál természetesen a trió vezetője, Kalmár Zoltán ült. Belépőjegy nincs, az árak is normálisak.

j.jpg


Kalmár Zolival a kitűnő amerikai szaxofonos, Mark Turner koncertjén ismerkedtem meg. Sikerült lefényképeznem őt Marcus Gilmore dobossal, kapcsolatunk szorosabbá vált, így meghívott szombati fellépésükre.

Mivel én nem hallottam őt soha, így elsétáltam a bulinegyed forgatagától kicsit távolabb eső helyet felderíteni. Az Opera oldala mellett a Hajós utcából fordultam a Zichy Jenőbe, és a Nagymező felé haladva elértem a 22-es számot.


j-0.jpg


Leérkezve, a szuterénben Cliffor Brown „Sandu” című szerzeménye fogadott. Továbbválogatva a klasszikusok között, sorjában kerültek bemutatásra a jazztörténet híres számai, mai felfogásban, virtuóz szólókkal megtűzdelve.


j-1.JPG


A második részben a standard darabok mellett Szalay Gábor két kompozícióját is eljátszották. A „Four”, a „Stella by Starlight”, a „Have You Met Miss Jones”, a „Days of Wine and Roses” és a „Black Orpheus” közé jól illeszkedett a „My Theme” és a „Six to Three”. A közönség tapsa közepette még egy ráadásra is sor került, aztán a tíz óra utáni csendrendeletet betartva, véget ért a zene. Ebben a közel két órában mindenki boldog volt. A közönség egy jól összeállított és magas színvonalon előadott zenét hallhatott, a zenészeket pedig a közönség szeretete inspirálta.


j-9.jpg


Elégedett volt a Sehol személyzete is, egyik hölgy tagja készségesen felvilágosított, hogy általában hétvégéken van élőzene, és várják előadók, zenekarok jelentkezését. Nyitottak az igényes zene több műfaja fele, a terem befogadóképessége szab csak határt a zenekar létszámának és hangerejének. Kedves jazz zenész lányok és fiúk, itt a lehetőség, én annyit tudok tenni, hogy idemásolom a felhívás szövegét és az elérhetőséget:

„Zenekarok figyelem!!!
Fellépési lehetőség! Nemrég nyitottunk Budapest belvárosában és szeretnénk élőzenével kedveskedni közönségünknek! Főleg jazz, blues, funky, soul és rock stílusban működő zenekarok jelentkezését várjuk! Elsősorban (nem kizárólag) akusztikus felállásban! Énekcucc és monitorok megoldhatóak.
Jelentkezni a seholbar@gmail.com e-mail címen lehet! Küldjetek referenciát, illetve írjátok meg igényeiteket! Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy mi (természetesen) a hely forgalmát kívánjuk ezzel növelni, így elvárjuk az itt játszó zenekartól, hogy hirdesse a koncertjét és hozza a közönségét! Nem szeretnénk minden munkát rátok hagyni, magunk is legjobb tudásunk szerint szervezünk, hogy közös erővel egy jó bulit hozzunk össze!”

Remélem, a következő hétvégeken egyre több zenész válaszolja a „hol voltál?” kérdésre: SEHOL!


j-10.jpg


j-2.JPG


j-3.JPG


j-4.JPG


j-5.JPG


j-7.JPG


j-6.JPG


j-8.jpg

Vissza a hírekhez