JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Exkluzív interjú Tommy Vig-gel

Mivel fél éve faggattam utoljára Tommy Vig-et, így elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy „megszórjam” őt kérdéseimmel! (Kézcsókom Mia!) – A szerk.

mia-es-tommy-vig.JPG


1) Elégtétel volt a számodra az idén januárban, amikor megtudtad, hogy a JazzMa.hu első olvasói szavazó listáján majdnem 100%-os teljesítménnyel Te győztél?

Jólesett a dolog, az biztos!  Gondolom „elégtétel” alatt azt érted, hogy az idehazai picike, bennfentes, szigorúan kirekesztő jazz-klikk mindent elkövet, hogy az egyetlen Magyarországon élő, Amerikában is élenjárónak tartott jazzista ( http://www.youtube.com/watch?v=m-POUDoOtqA ) ne nagyon szerepelhessen, de itt nem féltékenységről, vagy irígységről beszélhetünk, hanem . . . hanem . . . izé . . .


2) I mean, az utóbbi időben nem nagyon hallottam, hogy lett volna fellépésed... Mivel töltöd az időd?

Napi 24 óra nekem nem elég, soha nem is volt . . . Komponálok, gyakorolok, írok, olvasok, Miával és barátainkkal koncertekre/operába járunk (tegnap voltunk az Erkelben* egy Carmen-t láttunk-hallottunk: micsoda zene!!!), most éppen a november huszonkilencediki Budapest Jazz Club SOME JAZZMA.HU POLL WINNERS SEXTET koncertjére készülök, néhány nappal ezelőtt fejeztem be a TOMMY VIG 2015: THE TIME MACHINE című lemezemet . . .  nagyon jól érezzük magunkat Magyarországon!

*(Sokszor vagyunk az Erkelben, és mindig eszembe jut, hogy én pont azon a színpadon játszottam dobpárbajokat a Beamter Bubival, és a Radnóti Tomival, a Chappy Zenekar kíséretével a Tarzan filmek előtt, anno 1947. . .  mielőtt a mai kirekesztőim ősei (más felkiáltással) szintén letiltottak . . . )


3) Mikor csináltad ezt az új, még meg sem jelent lemezt? A zongorista és a dobos amerikai, mint ahogy a pár éve elhunyt basszusgitáros-bőgős Dave Carpenter is... Ők feljátszották a saját szólamukat kint Amerikában és e-mailben átküldték Neked?

Nem, kb.  15 évvel ezelőtt felvettünk egy lemezre való anyagot Las Vegas-ban, és most ezekhez a hangszereléseimhez hozzáírtam/adtam három nagyszerű magyar muzsikust, akik Zana Zoli, Schreck Feri és Joe Fritz.  A hangzást igen érdekesnek tartom:  megalkuvás nélküli,  non-commercial jazz.  (Rá is írtam a borítóra: VIGYÁZAT: ITT NINCS FUSION, ETNIKUS, ROKK, ILL. VILÁGZENE!!!)


4) És a hazai kontingenssel mikor vonultál stúdióba?

Néhány héttel ezelőtt, innen a THE TIME MACHINE név . . . és a muzsikusok TIME TRAVELERS . . .


5) Lesz ennek lemezbemutatója? Vagy inkább úgy kérdezem, mikor és hol lépsz fel legközelebb?

A lemez először a novemberi BJC koncertünkön kapható majd, de az eseményt lemezbemutatónak nem nevezhetem, mert nem a lemezen szereplő darabokat adjuk elő...


6) Kik lesznek zenekarod tagjai?

Joe Fritz, Zana Zoli, Papp Matyi, Csuhaj Barna Tibor és Jeszenszky György, mind kiváló zenész!


tommy-vig-dob.jpg

Vissza a hírekhez