JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 22.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Összjáték a Nyugi Kocsmában - Trio Interplay & Zsula Rebeka

Karácsony előtt öt nappal, a bevásárlási láz (nekem nincs!) kellős közepén jó egy kicsit megnyugodni (nem is voltam ideges...). Azaz: itt a Nyugi Kocsma, a Trio Interplay: Lindner Gyula - zongora (és: ELTE - történelem, latin), Káldi Tamás - bőgő (és: ELTE - angol), Borka Zsombor - dob (a Borka-család dobosa), valamint Zsula Rebeka – ének (az ETÜD-ben tanult). Nagyrészt amatőrök, de nagyon lelkesek.

Péntek este, ünnep előtti hangulat (itt nem nagyon érezhető...), totál teltház - többen állnak is. Törzsközönség és újak (mint például én) is.
Ismert repertoár: magyar népdalok feldolgozásai és standard-ek. Ízlésesen, hangulatosan, (időnként) újszerűen. Két rész, szépen elosztva a számokat: trió és énekes darabok; hosszabb és rövidebb szólók, de az összhang mindvégig megmarad. Nagyon tetszett a "Kis kece lányom", a "Madárka", az "Elindultam", és a trió formációban előadott "Fölszállott a páva". (Szerintem ez a stílus áll nekik a legjobban - talán ebben az irányban kellene tovább lépni.) Az  ismert klasszikusok is jól sikerültek, mint például: a "Softly as in a Morning Sunrise", a "Lullaby of Birdland", vagy az "Old Devil Moon".


image11.jpg


Jól együtt van a trió (már egy éve!), érzik egymást, élvezik a játékot. Személyes megjegyzés: nekem Káldi Tamás bőgőzése tetszett a legjobban, de a többiek is figyelemre méltók.


image3.jpg


Legközelebb a BJC-ben vagy az Opusban szeretném Őket látni...


image31.jpg


image1.jpg


image4.jpg


image6.jpg


image41.jpg


image21.jpg


Vissza a hírekhez