JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

European Mantra lemezbemutató koncert december 28-án az Akváriumban

Ünnep a két ünnep között: újra European Mantra koncert! Már senki sem várta, hogy az instrumentális jazz-rock jeles magyar képviselői új lemezt adnak ki, hiszen a zenekar tagjai napjainkban Európa három különböző államában zenélnek. Borlai Gergő Spanyolországban él évek óta; a dobok és a billentyűk (Nagy János - amúgy Iklad) szólamait ott vették fel. Lukács Peta gitár-játékát Budapesten rögzítették, míg Papesch Péter basszusait Németországban. A most megjelenő lemez címe: "THE".

european-mantra-2014.jpg


Borlai 23 évesen, 2001-ben alapította az együttest. Zenei munkássága rendkívül sokrétű, belefér(t): Charlie, Presser, Babos, László Attila, a Boom Boom - többek között. Régen hallottam élőben, de állandóan fejlődő, kiváló dobosnak tartom. És még mindig csak 36 éves.
Lukács Peta "garantálja" az "őrületet" a zenében: játéka inkább heavy metal, mint jazz - de a hangzásban meghatározó.
Nagy János zongora és billentyűs játéka elegáns, finom, virtuóz.
Papesch Péter precíz, pontos - és nagyon szimpatikus basszusgitáros.
A csapat első lemeze 2005-ben látott napvilágot, szlovákiai koncertek gyűjteménye (F. A. Q. Alive). Ezt követte az "5" (2006), majd az eddigi utolsó, a "Twentyone" (2007). Ezek után ki gondolta volna, hogy jön még újabb - hét évvel később?
Utoljára a szép emlékű "Take 5"-ban láttam Őket (nem tegnap volt...) - kíváncsian várom az idei találkozást! Aki ismeri a zenekart - biztos ott lesz az Akváriumban; aki még nem, annak remélem, sikerült kedvet csinálnom a koncerthez!

Vissza a hírekhez