JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Finucci Bros Quartet - Erdélyi turné 2015

Az előadássorozat célja a Finucci Bros Quartet elmúlt hat évben létrehozott három lemezének erdélyi bemutatása, és a határon túli magyarság és hazánk kultúrája közé hidat építeni. A három állomásos előadássorozat Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, illetve Székelyudvarhely városok jazz klubjaiban valósultak meg.

2015. 03. 05. Kézdivásárhely

A zenekar előző éjszaka indult Magyarországról és délelőtt érkezett meg a helyszínre.

Az esti előadás a Jazz Cafe elnevezésű klubban volt, ahol 84 fős közönség vett részt. A koncert műsor első felében az első lemez fuziós jazz anyagát mutattuk be, majd a szünet után magyar népdal átdolgozásokat játszva a közönséggel együtt énekelve, a végén örömzenével zárult az első koncert.


2015. 03. 06. Sepsiszentgyörgy

finucci-erdely-7.jpg

A második nap a Park Hotelben szálltunk meg, és az előadás a komplexum Di Stefano bárjában volt megrendezve. A koncertműsor az előzővel megegyezett. A koncerten igen sok zenész vett részt így hajnalig tartó jam-session és szakmai diskurzus várt a zenekarra. Az eseményen hozzávetőleg 140 fő vett részt.


2015. 03. 07. Székelyudvarhely

A turné utolsó állomása egy a város szívében lévő G-Klub elnevezésű élőzenés helyen volt megrendezve. Az előadás előtt a városban lévő muzsikusokkal egy délutáni workshopot tartottunk, majd este koncertet amelyen 100-120 Fő vett részt.


A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Finucci Bros Quartet Erdélyi Turné elnevezésű koncertsorozaton hozzávetőleg 300-350 fő vett részt.

Az előadás a két országban élő zenészek  szakmai kapcsolatát mélyítette, és a zenekar nemzetközi hírnevét öregbítette.

A turné megszervezésében és lebonyolításában Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke vett részt. (+ Hagyma szállított!)


finucci-erdely-2015.jpg


finucci-erdely-1.jpg


finucci-erdely-2.jpg


finucci-erdely-3.jpg


finucci-erdely-4.jpg


finucci-erdely-5.jpg


finucci-erdely-6.jpg

Vissza a hírekhez