JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Béla2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Otto Lohle a JazzFest Gronau 2015 sztárfellépőiről

1 hete a JazzFest Gronau 2015 főszervezőjét alaposan kifaggattam, hogy ki ő és hogyan hozta létre és fejlesztette tovább az elmúlt több, mint negyed évszázadban a Hollandia határához közeli német kisvárosban ezt az egyre nagyobb szabású, (és nagy-nagy örömömre) magyar előadókat is rendszeresen felléptető zenei eseménysorozatot. Most csak két (három) kérdést teszek fel neki…

1) Kik lesznek az idei JazzFest Gronau húzó nevei? Persze első sorban az amerikai világsztárokra gondolok.

A legjobb az, ha a JazzMa.hu olvasói ráklikkelnek az alábbi weblapra. Onnan mindent megtudhatnak…

www.jazzfest.de


2) De rejtélyes vagy. Nem lehetne ennél kicsit bővebben?

A legnagyobb név a 2013-as „Liquid Spirit” című CD-jéért 2014-ben „Az év énekes jazzlemeze” Grammy-díjat kapott 44 éves afro-amerikai hangszálrezonátor, Gregory Potter. Ő április 27-én lép fel nálunk.


gregory-porter-2-pic-by-shawn-peters-.jpg

Fotó: Shawn Peters


De nem feledkezhetek meg Randy Crawford (1952) amerikai énekesnőről sem, aki 35 éven át volt partnere a tavaly szeptemberben elhunyt zongorista Joe Sample-nek. Crawford kisasszony április 28-án szerepel nálunk.


randy-crawford-1.jpg


És hogy a táncos (funky) hatás se maradjon ki, arról az idén James Brown egykori zenésze, Maceo Parker (1943) altszaxofonos gondoskodik! Ő április 29-én kápráztatja el a gronaui közönséget.


maceo-parker-iv.jpg


3) Már a múlt héten is feltettem Neked a kérdést: kik voltak a legnagyobb nevek az eddigi fesztiválokon? De ez elöl úgy kisiklottál, mint egy angolna..

No jó, de akkor csak két kép arról, hogy az utóbbi pár évben kik jártak nálunk. Szerintem ebből is megállapítható a színvonal…


otto-lohle-with-marcus-miller.jpg

Marcus Miller és Otto


otto-lohle-with-randy-brecker-and-chris-potter.jpg

Balról jobbra: Chris Potter, Otto Lohle, Randy Brecker

Vissza a hírekhez