JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Csuromvizes Singer Street (and audience, too) és Neumann Balázs ősbemutató

Július 1-jén különösen nagy hőség volt, amikor is megrendezésre került a a Budapest Jazz Klubban a Cotton Club Singers utódzenekar, a mostanra Singer Street vokálegyüttes fellépése.

Az együttes énekes tagjai: Bartus Patrícia (szoprán), Fehér Adrienne (alt), Czutor  Ignác (tenor) és Fehér Gábor (basszus).

Hangszereses kísérőik: Neumann Balázs (zongora, aki a műsor végére egy saját darabot tartogatott a számunkra), Frey György (basszusgitár), Berdisz Tamás (dob).

A különböző stílusokban színes esten az előadók közvetlensége, amellyel bevonták a közönséget a beszélgetésbe és az éneklésbe egyaránt, egy családias légkört teremtett.

Sok ismerős és barát volt jelen a közönség soraiban - egy párnak a tiszteletére még külön számot is énekeltek a „Stoned Soul Picnic”-et.

Elhangzottak örökzöldek (Route 66), Beatles dalok (Yesterday, Norwegian Wood, Drive My Car) és a capella művek is, amelyek közül a legkülönlegesebb számomra egy kínai dal volt, ami egy verseny feltétele volt anno. Az előadók elmondása szerint a szövegét a kínai közönség nem értette a tájszólás miatt.

A koncert záróakordja egy különleges öttételes kórus mű (ősbemutatója) volt, amit Neumann Balázs komponált, és a Singer Street énekeseit kérte fel az előadására kiegészülve Hajdú Klárával, zongorán pedig önmaga játszott.

A darabra való ráhangolódást segítve a szerző idézeteket olvasott fel, néhány kép kíséretében (Angyali üdvözlet, Fény és sár, Kikötő, Tünemény, Utolsó fal).


dsc01026.jpg

Balról jobbra: Fehér Gábor, Fehér Adrienne, Bartus Patricia, Czutor Ignác


dsc01036.jpg

Neumann Balázs


dsc01049.jpg

Frey György


dsc01111.jpg

Berdisz Tamás


dsc01087.jpg

Lányok és fiúk...


dsc01129.jpg


dsc01119.jpg


dsc01077.jpg

Azért is az enyém az utolsó szó...


dsc01163.jpg

Balázs felovas, az énekesek várnak a sorukra...


dsc01174.jpg

A hab a tortán: Hajdu Klára


dsc01175.jpg

Sista 'n' Bro

Vissza a hírekhez