JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Ma indul a visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most először összevont Debreceni Bor- és (44.) Jazz Napokra! –33 Debrecen Big Band

Zenekarunk tagjainak kezdeményezésére, közönségünk és barátaink biztatására, 2010 őszén úgy határoztunk, hogy egy új alapítvány keretein belül folytatjuk tovább a tevékenységünket. Ennek a neve Debrecen Big Band Jazz a Fiatalokért Alapítvány. A zenekarunk pedig, a Melódia Big Band jogutódjaként, Debrecen Big Band néven működik tovább. A big band-ünk, amely továbbra is „az amatőr és profi zenészek jól együtt dolgozó egyvelege”. Zenekarunkkal arra törekszünk, hogy a közönségünk továbbra is jól érezze magát a koncertjeinken, és a hallgatóság tapsa minősítsen bennünket. A zenekar repertoárja átöleli a big band zene széles skáláját, a swing, a boogie, a pop zenei feldolgozásokon át, a latin ritmusokig.

debrecen-big-band-foto.jpg


A zenekar tagjai:

Altszaxofon: Hüse Gergő, Lieli Adél, Daróczi Erika

Tenorszaxofon: Molnár Erika, Vincze Marcell

Baritonszaxofon: Péntek Julianna

Trombita: Plánk Jenő, Hajdú Szabolcs, Kondás László, Elekes Péter

Harsona: Ádám Kristóf, Parádi Dávid, Markóczy György, Balogh Csaba

Zongora: Hegedűs Sándor

Gitár : Molnár Levente

Basszusgitár:   Takács Balázs

Dob: Karácson Viktor

Zenekarvezető, karmester, klarinét: Daróczi László

Öt éve dolgozunk azon, hogy a zenekarunk minél magasabb színvonalon adja elő műsorszámait, koncertjeit. Bizonyíték erre a bánki Louis Armstrong Jazz Fesztivál, a Füredi Annabál, a Budafoki Big Band Fesztivál, a Szoboszlói Dixieland Fesztivál, a franciaországi Shalon sur Saone-ban való vendégszereplésünk. Legutóbb júniusban pedig Csehországban jártunk, ahol a 25 év alattiak versenyében 1. helyezettek lettünk.

Célunknak tűztük ki, és továbbra is arra törekszünk, hogy közönségünknek minél nagyobb örömet szerezzünk határainkon belül és kívül is. Tesszük ezt fiatal zenészek folyamatos bevonásával, és a jazz zene, és ezen belül a big band zene, minél szélesebb körben való megismertetésére és megszerettetésére.

Továbbra is hűen, és méltóan szeretnénk képviselni, országunkat, Debrecen városát, ezért választottuk zenekarunknak, a Debrecen Big Band nevet.

Daróczi László zenekarvezető

Vissza a hírekhez