JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Rozé Rizling és Jazz Napok 2015 – 3. nap (július 12.)

A 12. VeszprénFeszt weboldalán az alábbi bevezető olvasható a Rozé Rizling és Jazz Napok-hoz: „Évente több mint tízezren vesznek részt ezen a nagyon kellemes hangulatú rendezvényen, Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén. Ez évben is - immár ötödik alkalommal - friss rozékkal, rizlingekkel, fröccsökkel és természetesen nagyon friss jazzistákkal töltődhetnek a gasztrokulturális élmények kedvelői. 10 nap, 30 borász, 30 koncert - idén július 10. és 19. között az Óváros téren.”

Hát akkor nézzük is, hogy kik a „jazzisták” a harmadik napon!


18.00: Uher Bálint Quartet

Uher-Győrfi Bálint - szaxofon
Varga Tivadar - zongora
Gyányi Marcell - nagybőgő
Centgráf Benjamin - dob

uherbalint.jpg

Uher-Győrfi Bálint (gádzsóként!) a felsőörsi Snétberger Zenei tehetség Központ növendékeként tűnt fel nekem úgy 2012-2013 környékén. Azóta felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére. A zongorista és a bőgős az idén végzett az LFZE-n, „Beni drummer” pedig még Bálinttal együtt koptatja az intézmény padjait.

Ez lesz a bemutatkozó koncertjük. A megszokott standardek mellett különösen érdemes lesz figyelni Varga Tivadar Oscar Peterson parafrázisára! (Én már hallottam a diploma koncertjén!)


20.00: Vörös Janka e-Series

Vörös Janka - ének

Fövenyi Máté - gitár, sampling
Mits Marci - szaxofon
Vörös Tamás – bőgő
Potesz Balázs – dob

vorosjanka.jpg

A székesfehérvári Janka (1990) szerintem saját korosztályának legjobb jazzénekesnője… lehetne… ő azonban inkább az r&b-s vonulatot választotta. Mellette-mögötte is nagyon jó fiatal jazz zenészek nyomják az afro-amerikai groove-ot. Fövenyi Marci ebben a zsánerben nagyon (főleg a fiatalokat) magával ragadó dalokat ír, amihez Janka angol szövegeket ír. Van már önálló CD-jük is (Introduction). Janka az elmúlt öt évben több díjat is nyert. Az idén diplomázott a Kodolányi Főiskolán, de már tanít is Bodajkon.

A koncertet bravúros beugrással (az eredeti bőgős Bögöthy Ádám akkor épp Erdélyben tanít!) Janka apukája, Vörös Tamás menti meg!

Vissza a hírekhez