JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A David Yengibarian Trio két sztárvendéggel (Lukács Miklós és Tony Lakatos) most vasárnap este a Városmajori Szabadtéri Színpadon

David Yengibarian Trio Vendég: Lukács Miklós és Tony Lakatos világzenei koncertje - 2015. augusztus 2. (vasárnap) 20 óra - Városmajori Szabadtéri Színpad (90 perc, egy szünettel).

david-yengibarian-trio-lukacs-miklos.jpg


Az örmény származású David Yengibarian az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadó, valamint zeneszerző Magyarországon. Négy saját lemezt jelentetett meg, számos színházi és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

1999-ben megalakított triójában a hazai jazz prominens képviselői zenélnek. Legújabb lemezükön a magyar zenei élet kiemelkedő alakja, Lukács Miklós csatlakozott a trióhoz, mind hangzásában, mind zenei textúráiban új színt adva zenéjüknek.


tony-lakatos.jpg


Az est folyamán a quartetté bővült trióval Tony Lakatos, a Frankfurti Rádió Big Bandjének szólistája is fellép. Nevét sokan ismerik, hiszen a világ szinte minden jelentős jazzfesztiválján fellépett már, sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Televízió- és rádiófelvételei szinte megszámlálhatatlanok, több mint 220 lemezen és CD-n hallható játéka.

Vissza a hírekhez