JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most először összevont Debreceni Bor- és (44.) Jazz Napokra! -7. nap D.A.S. Trio

Július 4-én elindult a visszaszámlálás, hisz augusztus 6-án beköszönt a 44. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 60 borász, 33 koncert – 20 ezer néző”!

Három fiatal muzsikus, akiknek az átlagéletkora csak tizenhat év, kivételes tudásukkal máris felkeltették a jazzrajongók és a szakma figyelmét egyaránt. Ők a D.A.S. Trio: Fábry Adonis/Donka (dob), Nagy Ábel (billentyűk), Kéri Samu (basszusgitár). Saját kezdőbetűikből rakták össze az együttes nevét, amikor alig két éve először együtt muzsikáltak.


Azóta több díjat is bezsebeltek különböző fesztiválokon:

Tóth Aladár Zeneiskola II. Országos Jazz-verseny – első helyezés

Alba Regia Jazz Fesztivál és Verseny – különdíj

A Cseh Tamás Program keretében meghirdetett fiatal tehetségek támogatását segítő pályázat nyertesei.

VII. Nemzetközi Ifjúsági Jazzverseny és -Fesztivál, Marosvásárhely – Legígéretesebb zenekar - különdíj


nagy-abel.jpg

Nagy Ábel (1997) – billentyűk
Zenész családból származik, édesapja Nagy János, nemzetközi hírű jazz-zongoraművész. Ábel ötéves kora óta zongorázik, kiváló tanárok keze alatt fejlődött klasszikus zenei tudása. Két éve édesapja irányításával kezdett komolyan foglalkozni a jazz-zel.


keri-samu.jpg

Kéri Samu (1998) – basszusgitár
Már az általános iskolában kitűnt zenei tehetségével. Először zongorázni tanult, majd a basszusgitározás kezdte igazán érdekelni. Tizenhárom évesen a szolnoki Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban basszusgitároslént nyert díjat. Samu is zenész családból származik, édesapja Kéry Gábor jazzgitáros, az EastWing Group vezetője.


fabry-adonisz.jpg


Fábry Adonisz (2000) dob
Tízéves kora előtt kezdett dobolni a Martonvásári Művészeti Iskolában, ahol hamar kitűnt tehetségével, és kiváló improvizációs adottságaival. A II. Országos Jazz-zenei versenyen elnyerte a legjobb dobos címet. Családjában fontos szerepet tölt be a zene, mindenki játszik valamilyen hangszeren.


A zenekar saját számokat játszik, melyeket együtt írnak. A közöttük lévő bámulatos összhang az első pillanattól átjön, fiatalos lendületük magával ragadja a közönséget. A pimaszul technikás groove-ok és a virtuóz előadásmód meglepő könnyedséggel párosul, amire nem lehet nem odafigyelni.


Zenekari összeállítás: Nagy Ábel – billentyűk, Kéri Samu – basszusgitár, Fábry Adonisz – dob


das-trio.jpg

Vissza a hírekhez