JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Ruby Tuesday2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most először összevont Debreceni Bor- és (44.) Jazz Napokra! -6. nap Jaco Pastorius Tribute Band

Július 4-én elindult a visszaszámlálás, hisz augusztus 6-án beköszönt a 44. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 60 borász, 33 koncert – 20 ezer néző”!

A Jaco Pastorius Tribute Band Sallay Jenő (a 2013-as Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató döntőse) és Gányi Miklós ötletéből született meg az idén év elején, hiszen mindketten elkötelezett hívei Jaco Pastorius-nak, illetve a fúziós jazz zenének.

A legendás basszusgitár virtuóz Jaco Pastorius szerzeményeit interpretálja a zenekar, teljes mértékben hűen a Weather Report és a World Of Mouth Band játékmódjához.

A zenekar megalapítása Sallay Jenő  (basszusgitár) nevéhez kötődik, aki Jaco Pastorius miatt kezdett el basszusgitározni, és a mai napig megszállott rajongója a művésznek, ezért rendkívül fontos volt számára a lemezhű muzsikálás.

A dobos sem volt kérdés, hiszen Benkó Ákos azon kívül, hogy kiváló zenész és tanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, szintén elkötelezett Jaco Pastorius rajongó! Olyannyira, hogy 2012-ben saját Jaco emlékzenekarával fellépett a Debreceni Jazz Napokon.

A zenekarban ezen az estén két kitünő szólista lesz a vendég, Ördög Krisztián szaxofonokon és Csókás Zsolt gitáron.

A zenekar összeállítása: Sallay Jenő – basszusgitár, Gányi Miklós – billentyűs hangszerek, Benkó Ákos – dob, ének, Csókás Zsolt – elektromos gitár, Ördög Krisztián – szaxofon


jaco-pastorius-tribute-band.jpg

Vissza a hírekhez