JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most először összevont Debreceni Bor- és (44.) Jazz Napokra! -4. nap Hajdu Klára Quartet

Július 4-én elindult a visszaszámlálás, hisz augusztus 6-án beköszönt a 44. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 60 borász, 33 koncert – 20 ezer néző”!

Hajdu Klára majdnem egy évtizedig énekelt a Fonogram-díjas Balázs Elemér Grouppal, aztán 2 aranylemez és számtalan teltházas hazai és külföldi koncert tapasztalatával a háta mögött 2008-ban saját zenekart alapított.

A JazzMa.hu olvasóinak szavazatai alapján a 2013-as év énekesnőjének nevével fémjelzett zenekar 2012 elején tagcsere során nyerte el jelenlegi formáját. 2013 októberében megjelent első lemezük “Come with Me” címmel, ami nagy sikert és teltházas koncerteket hozott a zenekarnak. Zenéjükről még a kritikusok is rajongó elismeréssel nyilatkoztak.

Repertoárjukban saját kompozíciók és jazz standardek mellett kortárs magyar jazz zeneszerzők darabjai, popdalok átdolgozásai és népdalok is hallhatók, melyek minden esetben különleges zenei élményt ígérnek a hallgatóságnak.


Zenekari összeállítás: Hajdu Klára – ének, Neumann Balázs – zongora, Soós Márton – bőgő, Hoff Marcell – dob


hajdu-klara-quartet.jpg

Vissza a hírekhez