JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Ritmusváltás a vidéki koncertéletben

Kedves vidéki jazz (!) klubvezetők! Kérlek benneteket, olvassátok el az alábbi felhívást, és pályázattok minél előbb. Egyrészt, hogy nyerjetek 4 millió forintot! Másrészt, hogy ebből a pénzből aztán jól meg tudjátok hívni a fiatal budapesti tehetségeket! Ha bizonytalanok vagytok a fiatalok kilétét illetően, bátran forduljatok hozzám, mert akármennyire is ba...a ez mások csőrét, én vagyok Magyarország elsőszámú "jazz talent scouter"-e! - A szerk.

Tegnap délután megjelent a Cseh Tamás Program második évadának újabb pályázati felhívása, amely a fővároson kívül működő könnyűzenei kluboknak és koncerthelyszíneknek szól.

A Cseh Tamás Program a második évadában 960 millió forintból gazdálkodhat, aminek forrása az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjakból származó bevétel NKA-hoz kerülő negyede.

A Program 2014-15-ben 500 millió forintból 49 vidéki koncerthelyszínt, 42 kezdő zenekart, 19 előzenekaros pályázatot, 18 vidéki és kisközösségi médiumot támogatott, így kutatásaival, workshopjaival és könnyűzenei örökségünk értékeinek megőrzésére irányuló tevékenységével együtt több mint 1200 közreműködővel, több száz koncerttel és rendezvénnyel a hazai könnyűzenei élet egyik fontos eleme lett.

A Program legnagyobb erénye, hogy a pályázói környezet igényeinek megfelelően folyamatosan alakul, fejlődik, így az eddigi visszajelzések és kutatások eredményeit is felhasználva, már az új szempontokat figyelembe véve jelenhetett meg július 3-án az induló zenekaroknak szóló felhívás, melyet hamarosan az Előzenekari illetve a Médiatámogatási Alprogram új pályázatai is követnek.

A Klubtámogatási Alprogram keretében kiírt pályázat a könnyűzenei és jazz élőzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővároson kívüli helyszíneknek szól. A klubok mellett művelődési intézményeket is megszólító pályázat tervezett kerete 80 millió forint, amelyből helyszínenként legfeljebb 4 millió forint igényelhető. A 2015-16-os évadra szóló támogatást a klubok előadói tiszteletdíjakra, illetve az elnyert támogatási összeg maximum 15%-áig reklám- és propagandaköltségekre fordíthatják. A pályázat benyújtásának határideje szeptember 11-e éjfél. A nyertes koncerthelyszíneknek legalább 16 különböző, nem a klub működési megyéjével azonos illetőségű, bármilyen könnyűzenei műfajba besorolható, művészi értékkel bíró együttes vagy előadó felléptetését kell megvalósítaniuk kizárólag belépődíjas koncerteken. A támogatás célja, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek.

Vissza a hírekhez