JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

A DAL NEM UGYANAZ MARADT

Kicsit át kellett írnom a Led Zeppelin együttes 1976-ban bemutatott legendás filmjének címét (The Song Remains the Same), hogy a Balázs Elemér Group csütörtöki fellépésén történteket egy mondatban foglaljam össze. A 15 éves fennállását ünneplő zenekar új feldolgozásban játszotta a korábbi lemezeken megjelent dalokat. A Budapest Jazz Club nyárvégi eseménye sok rajongót csalogatott vissza a szabadból a koncertterem falai közé.

Akik eljöttek, egy közeljövőben megjelenő lemez vázlatainak bemutatóját élvezhettek végig. Nem egy szokásos válogatáslemez készül, nem a régebben megjelent számok másolatának gyűjteménye lesz az új korong. A rajongók szavazatai alapján válogatták ki a korábbi időszakok formációiban megjelent albumokról a legsikeresebbnek ítélt szerzeményeket. Szeptember 1-én vonulnak stúdióba, hogy a Dohnányi Zenekarral kiegészülve, új hangszerelésben felvegyék a 15. születésnapjukra megjelenő lemezüket. Ezekből az újra feldolgozott anyagokból adtak ízelítőt tegnap este. A 2002-ben kiadott „Around the World” második száma, a „Desire”, a 2003-ban megjelent „Our Worlds Beyond” című albumról a „Tales of the Woods”, a „Sweet and Bitter”, és a „Dance with the Wind”, a 2009-es „Memorie”-sról a „Survive”, és az „I Don’t Got You Mean”, valamint a már a jelenlegi felállásban felvett, két éve megjelent „New BEGinning” címadó dala mellett, a „Homage to Bach” és a „Music Makes Me Alive” kerültek a kétrészes előadásba. A rend kedvéért, dobokon a zenekarvezető Balázs Elemér, zongorán és billentyűs hangszeren Balázs József, bőgőn Pecek Lakatos Krisztián, gitáron Komjáti Áron, ütőhangszereken Czibere József játszott, a két énekes pedig Szőke Nikoletta és Szakonyi Milán volt. Balázs Elemértől megszokhattuk, hogy jó érzékkel állítja össze együttese műsorát, most is megvolt az íve mind a két résznek, finoman fokozták a hangulatot a részek végére kihegyezett csattanókig, azaz az utolsó számokig („Dance with the Wind” és a „Music Makes Me Alive”). Közben élvezhettük a sodró éneket és a virtuóz szólókat, mindenki nagy kedvvel, mindent beleadva játszott. Egy standard, az „Old Fashion” is bekerült az összeállítás második részének elejére, ez nem szerepel majd a lemezen. Balázs Józsi kívánságára került a műsorba, aki arra panaszkodott, hogy nagyon régen játszott már swing ritmusban, és nagy kedve lenne végre legalább egyet eljátszani a zenekarral. Elmondhatta, hogy ez a terve megvalósult annyi év után, nem maradt ki a swing a zongorán. Egy születésnapi kívánságnak különben sem lehet ellenállni, mint kiderült ezen a napon töltötte be a 37-et. (Hát ezt meg honnan vetted Péter? Balázs Józsi augusztus 21-én született! – A szerk.)

A koncert végén a közönség a zenekarral együtt a „Happy Birthday to You” dallamait énekelve köszöntötte a meghatódott zongoristát.

A JazzMa.hu munkatársai nevében is boldog születésnapot kívánunk, a készülő lemezhez pedig sok sikert!


j-12.JPG


j-01.JPG


j-02.jpg


j-03.jpg


j-04.jpg


j-05.jpg


j-06.jpg


j-07.jpg


j-08.jpg


j-09.jpg


j-10.JPG


j-11.JPG

Vissza a hírekhez