JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Bori Viktorral

Viktort még konzis korából, az 1980-es évek óta ismerem.

bori-viktor.jpg


1) Viktor, olyan rég hallottalak itthon játszani... Meg amikor küldözgetted a kinti koncertjeidet, akkor konkrétan azt hittem, hogy kiköltöztél Passau-ba. Hogyan is zajlott ez a Hollandia-Németország-Ausztria kalandtúra?

Az úgy volt, hogy 2012 őszén -pont három éve- Demeter Laci dobos-barátom kihivott Tirolba, hogy épitsünk fel egy jazztanszakot a tartományi zeneiskolában, ahol húsz éve tanit. Ez meg is történt, viszont amire egyikőnk se számitott, hogy az egyévre szóló szerződésemet nem hosszabbitotta meg az innsbrucki főtanfelügyelő. Passauba viszont havonta jártam egészen a nyár elejéig, ott több mint két évig vezettem minden hónap első hétfőjén egy jam sessiont illetve tanitottam is.


2) Viszont nagy örömmel hallom, hogy most pénteken egy hetente jelentkező sorozatod indul a Lónyai utca 31. szám alatt. Mi ez az egész? Egyáltalán hogyan történt a megkeresésed?

Onnan indul a történet, hogy Yamaha G7-es versenyzongorámat is magammal vittem Passauba és miután nem "úszott el" a 2013-as árvizben, igy jobbnak láttam hazahozni. Egy évig kerestem a helyét Pesten és a véletlennek köszönhetően rátaláltam a Gregersen Art Point-ra, ahova befogadták. Egy feltételem volt, méghozzá, hogy beindithassam a sorozatomat, amiben kulcsszerepe van a kiváló hangszernek. Azt szeretném, ha rajtam kivül minél több zongorista profitálhatna a hely adta lehetőségekből.


3) Ki lesz az első vendéged?

Most pénteken Elek Pista lesz a vendégem, aki pont a héten, két nappal korábban tartja jubileumi koncertjét a BJC-ben.


4) Meddig tart ez a sorozat?

Első körben december 11-ig, de szeretnénk februártól folytatni. Mivel a sorozat "önfenntartó", igy addigra be kell bizonyitanunk, hogy tényleg fenn tudja-e tartani önmagát.


5) Elárulhatsz már egy pár nevet a további vendégeid közül?

Mivel duókban gondolkozok egyelőre, szaxofonosok, gitárosok, énekesek "vannak előnyben"… hogy pár nevet is emlitsek, Tisza Bea ígérte például, hogy eljön, ha hazaér Abu Dhabiból. Október végén Passauból jön egy szenzációs gitáros-énekes, Matthias Elender.


6) Sok sikert és főleg tömött helyet! Egyáltalán hány néző fér be? Nehogy a JazzMa.hu mostani interjúja miatt százak tóduljanak a GregersenArtPoint-ba, és forgalom elterelés legyen a Lónyai utcában...

Ötven-hatvanan biztos elférnek. Azt remélem, hogy be tudunk ékelődni majd a Mátyás utca-Ráday utca "zenei tengelybe".


7) Sok sikert!

Köszi Robi és várunk szeretettel!


bori-viktor-elek-istvan.jpg

Vissza a hírekhez