JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Orosz Zoltán és Borbély Mihály közös koncertje

A két nemzetközi hírű művész barátsága már hosszú évtizedekre tekint vissza, hiszen pályafutásuk során számos alkalommal zenéltek együtt nagyobb formációkban, de a mostani találkozás mégis egészen kivételes alkalom: eddig duóban még nem hallhattuk őket! November 12-én 19 órakor viszont alkalmunk lesz meghallgatni a két művészt ebben, az ő esetükben egyedülálló felállásban az Óbudai Társaskörben.

orosz-zoltan-borbely-mihaly-foto.jpg


A duó formáció az egyik legintimebb és talán éppen ezért az egyik legnehezebb módja a közös zenélésnek, ráadásul a hangszer-összeállítás is hallatlanul izgalmas: a legkülönfélébb fúvós hangszerek találkoznak a harmonika elképesztő sokszínűségével, s mindez egy olyan koncerten, amit a felszabadultság, innovatív szellemiség és az előadókra oly jellemző szenvedélyes előadásmód jellemez. A koncert anyagát a legkülönbözőbb, egymástól olykor igen távoli zenei műfajok alkotják, melyek a két művész előadásában egészen varázslatos módon mégiscsak találkoznak, hatnak egymásra, így létrehozva egy új, rendkívül színes zenei világot. Zenéjük önálló műfajt teremt, melyben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a Balkán zenéje egészen különleges értelmezést nyer. Mindketten átlépik a stiláris határokat; a zenei stílusokat és árnyalatokat oly érzékenységgel és érzékkel vegyítik, hogy magától értetődő természetességgel születik a szemünk előtt egy olyan egyedülálló zenei világ, melyben az improvizáció szabadsága, a közös zenei értékrend és a fergeteges előadásmód meghatározó.

Műsoruk számtalan felfedeznivalót kínál, gazdag színekkel, igazi zenei mélységekkel és humorral, felejthetetlen élményt nyújtva közönségnek és előadóknak egyaránt.


" Különös találkozások...."

Orosz Zoltán és Borbély Mihály koncertje

2015. november 12. 19 óra

Óbudai Társaskör /1036 Budapest, Kiskorona utca 7./

Fellépő művészek:

Orosz Zoltán - eMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész
Borbély Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész

Vissza a hírekhez