JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

Exkluzív interjú György Ákossal

Ákos akusztikus zongorán pure jazz-t játszva is kiváló. Viszont az utóbbi 10-15 évben benyomult a smooth jazz mezőkre és ott az első számú billentyűs-zeneszerzők közé tartozik!

gyorgy-akos-portrait-01.jpg


1) Nagy csend van körülötted Ákos. Csak nem valami nagy dobásra készülsz?

Jól gondolod Robi. Megint valami újba fogtam - megalapítottam a legújabb zenekaromat  - ez már a nyolcadik a sorban :) (Kalengo, Spring Island, Skylark Trio, Rytmix, Just4U, Marcipán Trió, Intermezzo). Ahogy mondani szokták, ennyi már egy lónak is sok lenne. Persze az is igaz, hogy a lovak csak elenyésző számban alapítanak zenekarokat.


2) És mi a legújabb zenekarod neve?

SHAKE FIVE.  Ez egy különleges turmix: 5 zenész, 5 zenei stílus, 5 letek :)


3) És akkor mi lesz a többivel? Azokat vehetem megszűntnek?

A Kalengo, Spring Island, Skylark Trio, Rytmix, Just4U zenekarokkal szép éveink voltak, de most úgy döntöttem, hogy megszűnnek működni.


4) Óriási kő esett le a szívemről, hisz az Intermezzo be van írva a műsortervbe az idei, immár 45. Debreceni Jazz Napokra.

Nagy butaság lett volna tőlem, ha megszüntetem az Intermezzo-t, ha már egyszer megnyertük a Jazzy Rádió Dalverseny első díját :)))

Az Intermezzo a szívem csücske és nagyon nagy megtiszteltetés nekünk ez a meghívás a Debreceni Jazz Napokra. Jelenleg két együttesre koncentrálok: egyik az INTERMEZZO - instrumentális smooth-jazz hangzásával, a másik az új csapat - a SHAKE FIVE - ebben ének-központú, Funky-Latin-Jazz stílusú zenét játszunk, saját szerzeményekkel.


5) És kik ennek az új együttesnek a tagjai?

Kiváló zenészek gyűltek össze a csapatban: énekesnőnk a fiatal és dinamikus Nagy Brigitta, én püfölöm a billentyűket, a gitárokat Galgóczi Balázs sikálja, basszusgitáron a fantasztikus Takács Donát játszik, Szendi Gábor pedig valós időben egyszerre hozza a funkyt a dobokon és a latint az ütőhangszereken :)


6) Van már hangzóanyagotok?

Mit hangzó, látszó! Elkészült ugyanis az első klipünk az első saját szerzeményünkről, ami itt látható:

https://youtu.be/VN_Cz1OxXpE


7) Most hogy a JazzMa.hu olvasói láthattak/hallhattak benneteket, hova rangsorolnád stílusilag a SHAKE FIVE-ot? Mert azért lássuk be, nem sok köze van Paul Desmond és Dave Brubeck zenei világához…

Igazad van. Ebben a csapatban inkább közérthető és populárisabb zenét játszunk, a jazz inkább csak a hangzásban és feelingben jelenik meg, illetve majd a koncerteken, ahol hosszabb improvizációk is lesznek -  a klipben szándékosan rövidre vettük az imprót :)))


8) Mikor és hol lesz a bemutatkozó koncertetek?

Még szervezés alatt van, de azonnal értesítünk, ha eldőlt, hogy hol leszünk :)


shake-five-pic-total-02.jpg

Vissza a hírekhez