JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Jazz mindenkinek - Alba Regia Feszt 2016!

Augusztus 9-től 11-ig ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár belvárosában! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, Koszi Janka és Sena koncertjeit élvezhetjük idén.

Újjászületése óta idén harmadik alkalommal lesz Alba Regia Feszt a királyok városában. A három napos fesztivál ez alatt a röpke pár év alatt máris hazánk egyik legjelentősebb zenei eseményévé nőtte ki magát. Az idei évben két helyszínen, ingyenes koncertekkel várják a jazz, a funk és általában véve a jó muzsikák szerelmeseit Székesfehérvárra.

A berlini Mo’Blow az egyik legkúlabb a jazz-funk csapat a nemzetközi palettán, koncertjük garantáltan felrázza majd a kedélyeket. Vidám, energikus zenéjükkel még egyszer utoljára megörvendeztetik a közönséget. 2016. augusztus 10-én a Hotel Magyar Király előtti téren búcsú turnéjuk keretében látogatnak el Magyarországra. Vissza nem térő alkalom!

A fesztivál első napján Szakcsi Lakatos Béla, illetve a Varga János Project koncertjét hallhatjuk ugyanitt, másnap a Mo’Blow előtt a Garami Funky Staff muzsikál, de a záró nap is ígéretes: a nagyszínpadon Koszi Janka, a Kék Nyúl Hammond Band és a hátborzongatóan sexi hangú, Sena lesznek.

Az idei Alba Regia Feszt a dívák fesztiválja, tehetséges és gyönyörű énekesnők csokra várja a lágyságra és finom muzsikára éhezőket; Munkácsy Esztert és Zabos Reginát is láthatjuk a nagyszínpadon.

A Múzeum Udvar meghitt légkörében pedig többek között Vörös Janka, az Oláh Krisztián Trió és a Várallyay Petra Trio nyújtanak majd felejthetetlen élményt.

A nagy történelmi és kulturális múlttal rendelkező város 1967-től csaknem húsz éven át otthont adott az Alba Regia Jazz Fesztiválnak.

A mostani fesztivál két főszervezője, Mits Gergő előadóművész, a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének vezetője, többek között a United zenekar basszusgitárosa, valamint Vörös Tamás bőgős-basszusgitáros előadóművész, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója. Céljuk egy hosszútávú zenei projekt kialakítása, nemcsak a nyári fesztivál keretein belül, hanem egész évre kiterjesztve.

Az augusztus 9-től 11-ig tartó Alba Regia Feszt koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően ingyenesen látogathatóak!


Alba Regia Feszt

2015. augusztus 9-11.

Székesfehérvár belváros

Helyszínek: NAGYSZÍNPAD Hotel Magyar Király előtti tér;

Múzeum Udvar


A rendezvény minden koncertje ingyenes!


www.albaregiafeszt.hu



PROGRAM

Augusztus 9.
(kedd)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 Munkácsy Eszter
20:00 Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Orbán György
22:00 Varga János Project


Múzeum Udvar:
19:00 Santa Diver
21:00 Vörös Janka


Augusztus 10.
(szerda)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 Zabos Regina
20:00 Garami Funky Staff
22:00 Mo’Blow (D)


Múzeum Udvar:
19:00 Little Wings
21:00 Oláh Krisztián Trio


Augusztus 11.
(csütörtök)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 Koszi Janka
20:00 Kéknyúl Hammond Band
22:00 Sena

Múzeum Udvar:
19:00 Varga Bendegúz Quintet
21:00 Várallyay Petra Trio


arf2016-a5-szorolap2.jpg


arf2016-a5-szorolap1.jpg


arf2016-a5-fh-szorolap3.jpg


Vissza a hírekhez