JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

-39. nap Debrecen Dixieland Jazz Band feat. Gyárfás István

Indul a visszaszámlálás a Nagyerdőben, a Békás-tó partján most másodszor összevont Debreceni Bor- és (45.) Jazz Napokra!

A Debrecen Dixieland Jazz Band-et 1984-ben Gyarmati Zoltán, a Debreceni Jazz Quartet korábbi szaxofonosa alapította.

A zenekar megalakulása óta számos hazai és külföldi meghívást kapott és 1985 óta a Debreceni Jazznapok állandó résztvevője.
Két évvel megalakulása után, 1987-ben az Európai Rádió Unió Tonderi Fesztiválján (Dánia) sikerrel képviselte Magyarországot, és már 1989-ben eljuthatott az európai oldtimers zene kiemelkedő ünnepére a Drezdai Dixieland Fesztiválra. A zenekar azóta Európa legtöbb országában és két alkalommal megfordult  a jazz őshazájában, az Egyesült Államokban (ezen belül New Orleansban is). Ezen túl természetesen a hazai jazz- és dixieland fesztiválok rendszeres vendége, a Magyar Rádió mellett Európa számos országa közvetíti műsoraikat. Repertoárjában a dixieland-örökzöldek mellett a tagok saját szerzeményei is szerepelnek.

2009-ben Debrecen városa az együttes munkáját Csokonai-díjjal ismerte el, 2014-ben pedig Debrecen Kultúrájáért Díjban részesült.

A zenekar vezetője Erdei Kálmán az idén márciusban 65 évesen meghalt. Kegyeleti okokból azóta sem töltötték be a zongorista posztját. A fesztivál záró koncertjére a kiváló és rendkívül népszerű gitárost, Gyárfás István „Gyafit”-t hívták meg vendégnek!

Zenekar tagjai: Kovács János - trombita, Gyarmathy István - klarinét, Gyarmati Zoltán - szaxofon, Bolla Gábor - harsona, Tikász Sándor - bendzsó, Kerekes Imre - tuba, Pataji Géza – dob Vendég: Gyárfás István - gitár

Vissza a hírekhez