JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

-37. nap Iván Szandra & Jász András

Elindult a visszaszámlálás! Márcsak 37-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

A hajdúböszörményi Iván Szandra egy nemzetközileg elismert, a világ körül aktívan turnézó zongorista, énekesnő és zeneszerző. Az Amerika legjobb könnyűzenei egyetemeként számon tartott bostoni Berklee College of Music-on tanult ösztöndíjjal. Turnézott és lemezt adott ki a nagysikerű Budapest Bár zenekarral, valamint zeneszerző-szövegíró-producerként magyarországi sztárénekesek repertoárját is színesíti dalaival. Szandra az elmúlt négy évben olyan országok közönségeit kápráztatta el, mint Japán, az Egyesült Királyság, Vietnam, Olaszország, Lengyelország, valamint az Egyesült Államok. Rajongói szerint zenéje „Tele van pozitív Energiával”, „Kellemes és megnyugtató”, „Örömteli”, és „Káprázatos”. Ahogy ő fogalmaz: hisz abban, hogy zenéje eljut mindenkihez, akihez el kell jutnia és mindez akkor történik, amikor ennek történnie kell.

Jász Andris a budapesti zenei élet sokoldalú, meghatározó egyénisége, édesapja hatására kezdett el szaxofonozni. 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének szaxofon szakán. 2008 óta tagja a Kossuth-díjas Ghymes együttesnek, állandó dalszerzője a Kéknyúl Hammond Bandnek, valamint Tolvai Renátának, de rendszeresen hallhatjuk Pély Barna, Fábián Juli és Kökény Attila oldalán is.

A két fiatal művész a nagy sikerre vitt I❤Budapest és I❤Karácsony koncertestjeivel járja az országot.

A duó tagjai: Iván Szandra – zongora, ének, Jász Andris - szaxofon


boresjazz37.jpg

Vissza a hírekhez