JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

-19. nap Nagy János–Frankie Látó–Szentpáli Roland Trió

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 19-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

Az idei egyik „vezérfonal”, hogy mivel ez lesz a 45-ik Debreceni Jazz Napok, így felléptetjük a szerintünk legfontosabb, idén 45 éves magyar jazzmuzsikusokat!

És a trió két tagja, Nagy János és Frankie Látó a fenti kategóriába tartozik…

A formáció zenéjének életvidámsága, impulzív ereje az élő bizonyíték arra, hogy nincsenek sorrendek, nincsenek korlátok, csak felszabadult öröm létezik, ha tehetséges zenészek együtt dolgoznak. Előadásmódjukban üdítően keveredik a lazaság és a magas fokú virtuozitás.

Klasszikus és jazz örökzöldek, saját szerzemények szereznek újabb meglepetéseket a stilárisan változatos, rendhagyó hangszerelési megoldásokkal élő, a figyelmet végig ébren tartó programban.

Szellem, érzelem, kreativitás, humor, spontaneitás – emberek és műfajok találkozása.


A zenekar tagjai: Nagy János – zongora, Frankie Látó – hegedű, Szentpáli Roland - tuba


boresjazz19.jpg

Vissza a hírekhez