JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-18. nap Gáspár Károly & The Young Tigers Sztárvendég: Németh János

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 18-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

boresjazz18.jpg


Gáspár Károly (1976) zongorista a hazai jazzélet egyik legaktívabb szereplője. Triójával és a hozzájuk csatlakozó neves vendégművészekkel rendszeresen koncertezik fesztiválokon, klubokban és a jazz különböző fórumain.

2015-ben hozta létre -triója mellett- új formációját, a „Gáspár Károly & The Young Tigers”-t, melybe négy fiatal, fantasztikusan tehetséges muzsikust hívott meg (Oláh Kálmán Jr. – altszaxofon, Varga Balázs – gitár, Jónás Géza – bőgő, Máté Simon – dob), hogy alapvetően a mainstream vonulat bemutatásával népszerűsítsék a jazz-t a közönség köreiben. Megalakulásuk óta gyakori és népszerű fellépői különböző jazz rendezvényeknek, Budapesten és az ország minden táján.

Ezen az esten sztárvendégük a legendás szaxofonos, a 70 éves Németh János lesz!


A zenekar tagjai: Gáspár Károly - zongora, Oláh Kálmán Jr. - altszaxofon, Varga Balázs - gitár, Jónás Géza - bőgő, Máté Simon – dob Vendég: Németh János – tenor- és szopránszaxofon

Vissza a hírekhez