JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-17. nap Bin-Jip feat. Subicz Gábor

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 17-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

A 2010 óta aktívan koncertező Bin-Jip három fiatal zenészt takar. Alternatív elektronikus zenét játszanak trip-hoppal, rockkal, technóval fűszerezve, néhol jazzes gitározással megbolondítva. Az énekes és dalszövegíró Harcsa Veronika, a gitáros Gyémánt Bálint és a zenei producerük Andrew J közösen írják a dalokat. Andrew a felelős a hangzások megalkotásáért, a groove-okért, illetve a dalszerkezetek, a hangszínek és effektek kialakításáért. A koncerteken a zenei alapokat, a hangminták többségét élőben keveri, így a változó instrumentális DJ alap elég nagy szabadságot ad Veronikának és Bálintnak, akik improvizációval és jazz elemekkel teszik egyedivé a megszólalást.

„Enter” című bemutatkozó lemezük 2010 őszén jelent meg Magyarországon saját alapítású, LAB6 nevű kiadójuknál, Japánban pedig a Whereabouts Records gondozásában. Az „Enter” a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte.

A zenekar 2013-ban egyedülálló, dupla koncertet adott a budapesti Planetáriumban, ahol a Kiégő Izzók vizuális csapata térhatású animációkkal vetítette be a teljes kupolát, majd az estből Blu-ray és DVD kiadványt jelentettek meg.

2014 decemberében jelent meg második, „Heavy” című albumuk, melynek bemutatóját teltház előtt tartották a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, különleges vendégük pedig Erik Truffaz, világhírű francia trombitás volt.

2014 nyarán a „Noway Boy” című dalukhoz készült élő felvételt a hónap videójának választotta a BalconyTV New York-i szerkesztőinek csapata.

A Békás-tó partján csatlakozik hozzájuk a debreceni kötődésű trombitás, Subicz Gábor!


A zenekar tagjai: Harcsa Veronika – ének, Gyémánt Bálint – gitár, Andrew J – scratch, zenei producer Vendég: Subicz Gábor – trombita


boresjazz17.jpg

Vissza a hírekhez