JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-13. nap Sapszon Orsi Quintet

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 13-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

Szeretni bolondulásig, Találkozás egy régi szerelemmel, Miu miújság, Mindig az a perc – ki ne ismerné ezeket az ismert, népszerű, régi magyar slágereket? Ez csak néhány cím Sapszon Orsi énekesnő Találkozás című, nemrég megjelent albumáról, amelyen tíz, sokak által ma is dúdolt dal csendül fel. Cseke Gábor és Fenyvesi Márton modern, jazzes hangszerelésének köszönhetően varázsos zenei világ tárul fel ma is ezekből a rendkívül igényesen komponált számokból a fiatal énekesnő és kitűnő zenész társai előadásában.

Fenyvesi Marcit (külföldi elfoglaltsága miatt) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén idén végzett gitáros, Bécsy Bence helyettesíti.

A zenekar tagjai: Sapszon Orsi – ének, Cseke Gábor – zongora, Bécsy Bence – gitár, Kiss Benedek – bõgõ, basszusgitár, Csízi László – dob


boresjazz13.jpg

Vissza a hírekhez