JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-8. nap BG5

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 8-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

A zenekar 2013-ban kezdte el a közös munkát, 2014 óta gyakori fellépői a budapesti jazz életnek. A kvintett főként saját szerzeményeket játszik. Elsősorban groove-os stíluselemek (funk, hip-hop, afro cuban, drum and bass) valamint mainstream és avantgard jazz irányzatok dominálnak zenéjükben.

Mind az öten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén végeztek.

A Békás-tó partjára úgy kerülnek, hogy az idén januárban megnyerték a Művészetek Palotájában rendezett Jazz Showcase versenyét!


Bille Gergő - trombita, szárnykürt, Almássy Márton – tenorszaxofon, Bécsy Bence – gitár, Miskolczi Márk – bőgő,  Szabó Sipos Ágoston - dob


boresjazz8.jpg

Vissza a hírekhez