JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú (2016-ról) Oláh Dezsővel

Dezsőke kb. 10 éve került látókörömbe. Nagyon tehetséges fiatalembernek tartom, ezért azóta is figyelemmel kísérem pályafutását!

olah-dezso-2016.JPG


1) Ugyan még van két és fél hónap 2016-ból, még is arra kérem, összegezzük ezt az életében igen fontos esztendőt! Kezdjük azzal, hogy január 28-án 30 éves lett. Ez késztette magát valami összegzés félére? És azt is árulja el nekem, milyen érzés 30 évesnek lenni? Én már nem is emlékszem rá...

Úgy gondolom a 2016-os évben sok minden megtérült abból a megannyi munkaórából, amit a projektjeim munkálataival, szervezésével, hangszerelésével foglalkoztam.


2) Aztán jött talán áprilisban, hogy Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjas lett. Ismerte egyáltalán személyesen Dezső bácsit, aki 19 éve már az égi mezőkön szaxofonozik? Lelkileg ez a díj hogyan érintette? És járt ez valamilyen fellépéssel/fellépésekkel?

Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a díj. Dezső bácsit személyesen nem volt alkalmam ismerni, ellenben annyi anekdota kering róla a mai napig a szakmában,  hogy néha olyan, mint ha itt lenne velünk.


3) Aztán szeptemberben megszületett kisfia... Most jut eszembe, most már, hogy apuka lett, nem szólíthatom Dezsőkének... Mi a neve, hány kilóval született, Anyuka is jól van? A kiscsávó is zongorista lesz?

Oláh Benedek 2016. 09. 20-án 20:02-kor született 3150 grammal. Édesanyja és kisfiunk is nagyon jól érzi magát. Nagy boldogok vagyunk, szavakkal leírhatatlanok azok az érzések, amelyekkel gazdagodtunk. Zenész lesz-e? Biztosan része lesz az életének a zene, hiszen a családunk mindennapjainak része. Amennyiben tanulmányai során úgy dönt, azt a pályát választja, mint én vagy a feleségem, arról biztosíthatom, támogatni fogjuk, de akkor sem fogunk kétségbe esni, ha esetleg más felé orientálódna.


img-2657.JPG


Halkan megjegyzem, 2009-ben rögzítettem egy track-et édesapám közreműködésével "Egy kis madár nem találta hazáját címmel". A jövőben, ha úgy alakul, nagyon boldog lennék a legközelebb már olyan felvétel készülne, ahol Apa - Fia - Unoka játszik együtt.


4) A múlt héten jelent meg a Bágyi Balázs New Quartet Shakespear lemeze, már volt is bemutató koncert a BJC-ben. És hogyan áll az Oláh Dezső Trió CD-jével? Befejeződtek már a felvételek? Mikor jelenik meg a lemez és mikor és hol lesz a bemutató koncert?

Balázzsal az elmúlt egy évben két lemezt is megjelentettünk, a lemezbemutató nagyon jól sikerült. Itt szeretném megjegyezni, hogy hatalmas megtiszteltetés számomra Pocsai Krisztinával együtt játszani.

Az Oláh Dezső Trio márciusban mutatkozott be újra immáron Oláh Péter gyönyörű nagybőgő játékával kiegészülve. A próbák és zenekarunk anyagának élőben való rögzítése után az anyag felkerült a YouTube-ra, és egy-két hónappal később "lecsapott ránk" a Kortárs Magazin. Az előző pályázati ciklusban a lemezünkre maximális támogatási összeget kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriumának. A lemezbemutató koncert december 1-én lesz a Budapest Jazz Clubban.


5) De gondolom, azért lesz még valami jelentős megmozdulása ezt megelőzően is… Igazam van?

Igen, Robi bácsi! November 4-én egy új produkcióval debütálunk Dunaújvárosban a Művész Jazz Clubban. A koncert második felében „Around My Solar" címmel Miles Davis halálának 25. évfordulója alkalmából mutatjuk be concerto-mat az Oláh Dezső Trio és az Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével.


6) Sok sikert a családi élethez, és muzsikusként is ugyanezt kívánom magának!

Köszönöm szépen.

Vissza a hírekhez