JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Finucci-ikrek esete Barbara Streisand-dal

Október 20-án, csütörtök este egy különleges előadás résztvevője lehettem a BJC-ben. Barbara Streisand előtt tisztelgett a Finucci Bros. Érdekesnek ígérkezett a program és nem csalódott a közönség. Nem mellesleg teltházas volt a koncert, és még a fal mellett is álltak néhányan.

dsc00428.JPG


A zenekart talán nem is kell bemutatni, de aki nem ismerné őket: Balogh Roland – gitár, Balogh Zoltán – zongora, Horváth Plutó József – basszusgitár, Bordás József – dob. Ezúttal azonban néhány új közreműködő is szerepelt. Az éneket egy újonnan felfedezett ifjú tehetség szolgáltatta, Horváth Cintia. A zenekar egy vonósnégyessel is kiegészült, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben, mert rendkívül ügyesen, pontosan, szépen játszották a számukra biztosan szokatlannak tűnő dalokat.

Íme,a névsor:

Molnár Dániel - 1. hegedű
Jeszenői Emese 2. hegedű
Szűcs Boglárka - brácsa
Márkus Ágnes – cselló


A Finucci Bros a hazai fúziós jazz egyik legkitűnőbb képviselője, talán ők a legjobbak ebben a műfajban. Streisand zenéje nem igazán illik ebbe a műfajba, de Balogh Zoli a hangszerelést és a dalok átírását nagyszerűen oldotta meg. Cintia hangja sem hasonlít az ismert szinész-énekeséhez, azonban ügyesen és átéléssel feledtette a bársonyos hangfekvés hiányát. Friss, csillogó hangja, szép kiejtése feledtette az árnyalatnyi hiányt. Nemcsak hallgatni, de nézni is öröm volt ezt a roppant csinos, nagyon fiatal tehetséget. Már most kiforrott stílusa van. Bizonyára szép jövő áll előtte, és nem csak a jazz műfajában. Mindemellett szerény, roppant megnyerő viselkedése joggal nyerte el a hallgatóság szívét. A dalok ügyesen lettek összeválogatva, mindvégig lekötve a közönség figyelmét.

Nekem személy szerint a második fele a hangversenynek még jobban tetszett, mert több helyet adtak a szabad improvizációnak, bár ne feledjük, azért hűnek kellett maradni az eredeti dalokhoz is.

A hálás közönség állva, vastapssal köszönte meg az előadást és természetesen vissza is tapsolta őket a színpadra.


dsc00431.JPG


dsc00432.JPG


dsc00435.jpg


dsc00438.jpg


dsc00444.jpg


dsc00445.jpg


Kíváncsian várjuk a következő tematikus koncertjüket egy hónap múlva, amikor Chick Corea előtt tisztelegnek majd.

Vissza a hírekhez