JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Névnaposok – Andrea2024. április 18.
Rain Every Thursaday2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Játék – 2016 október – Megfejtés és nyertes!

2016. október 2-án az alábbi kérdéseket tette fel Dr. Szabó Csaba Seattle-ben élő orvoskutató munkatársunk:

Van egy zenész (legyen a neve "X Zenész"), aki valamikor egy másik zenésszel (legyen a neve "Y zenész") egy kvintett dupla LP-t készített. Négy év múlva ugyanez az "X zenész" csinált egy triólemezt, amelyen már nem játszott az "Y zenész", és egy másik legendás dobos szállt be a bandába a korábbi, ugyancsak legendás dobos helyett. Aztán 9 évvel később ugyanez az "X Zenész" játszott az "Y zenész" fiának lemezén is (az már CD volt, nem LP). A triólemezen és a fiú CD-jén ugyanaz a dobos játszott.

(Csak zárójelben árulom el, hogy az X zenész = Pat Metheny, az Y zenész pedig Dewey Redman!)

Mi a neve? Mikor és hol született ez a dobos?

Billy Higgins – 1936. október 11., Los Angeles.

A nyeremény: Joshua Redman „Wish” című 1993-as CD-je, amit a művész dedikált!

josh-001.jpg

Mivel a beküldési határidő 2016. október 23-án éjfél volt, így utána azonnal papírcsíkokra kiírtam a helyes megfejtők nevét. Összehajtogattam a cetliket, beletettem egyik téli sapkámba, és abból kihúztam egyet! (Így 2016. október 24-én 0 óra 15-kor már meg is volt a végeredmény.)

And the winner is: Martini Katalin budapesti olvasónk!

Gratulálok Katalin!

Nyereményét szerkesztőségünkben (Budapest, VII., Szinva utca 6.III.24.) veheti át!

(Mivel a Seattle-ben élő Dr. Szabó Csaba elég komplikált kérdést tett fel október 2-án, arra gondoltam, alig lesz egy-két helyes megfejtés… Nos, félelmem alaptalan volt, hisz Martini Katalinén kívül további 4 (négy) helyes megfejtés érkezett be az ország különböző pontjairól. Megérdemlik, hogy az ő nevük is szerepeljen az alábbi felsorolásban! Az elsőt Barcsik Géza küldte Solymárról október 2-án, a másodikat Cseke Imre Debrecenből október 4-én, a harmadikat Martini Katalin Budapestről október 6-án, a negyediket Holper Péter Csornáról október 7-én, az ötödiket pedig Varga Illés Ferenc Budapestről október 10-én! Természetesen számtalan helytelen/nem helyes válasz is érkezett…)

Vissza a hírekhez