JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 15.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

A Balázs Elemér Group a BJC színpadán

Rendkívüli programváltozás miatt szerdán, 23-án véletlenül akadt egy szabad estém és megragadva az alkalmat ellátogattam a Budapest Jazz Club-ba.

A  Balázs Elemér Group játszott nagy örömömre. Ismertem már a zenéjüket lemezről és DVD-ről, de élőben mégis más az élmény. Kicsiny csúszással, ami már megszokott a klubban, elkezdődött a koncert, majdnem telt ház előtt. Ismét nemzetközi volt a közönség, ami természetes már ezen a helyen. Mögöttem például egy londoni orvosházaspár ült, akik budpesti látogatásuk alkalmával már az Operaházban és a Liszt Ferenc Zeneakadémián is élvezték a magyar művészek élőadásait, és itt sem csalódtak.

Nincs ezen mit csodálkozni, mert a zenekar kiváló programot állított össze. A kétrészes előadás első felében a magyar népi kultúra átdolgozásai szerepeltek briliáns előadásban.

Az első néhány számban szöveg nélkül, majd az eredeti magyar népdalok átdolgozásaiban ízes kiejtéssel hangzottak el a dalok.


dsc00564c.JPG


Külön köszönet Kiss Flóra különleges előadásának, mert az énekhangban az igazi magyar ”ízekkel” adta elő a dalokat, mint egy népzenész, illetve népi énekes stílusában.

Szakonyi Milán, a másik kiváló énekes igazán jól illeszkedett a programba, de Flóra vitte a prímet. Igazán összeillő párt alkottak, bár az életben lehet, hogy csak egyszerűen barátok. Tökéletes volt az összhang kettejük és a banda között.

Megragadom az alkalmat, hogy felsoroljam a tagokat és az elhangzott számok címeit:

Balázs Elemér – dob, Kiss Flóra – ének, Szakonyi Milán – ének, Balázs József – zongora, Komjáti Áron – gitár, Pecek Lakatos Krisztián – bőgő, Czibere József – ütőhangszerek .

1. Spirit

2. Around the World

3. Szeretőm e táncba

4. Kinek van, kinek nincs

5. Bulgarian Folk Song

6. Desire

7. Music Makes Me Alive

8.  Sweet and Bitter

9. Dance with the Wind

+ ráadás: Be Mine

A szünet után angol nyelvű dalok hangoztak el, kiváló kiejtéssel.

Elemér és Czibere József együttzenélése külön ajándék volt a közönség számára. A két ütőhangszeres zenész nagyszerű humorral, váratlan ritmusváltásokkal és szellemes szólókkal szórakoztatta a közönséget. Minden zenésznek jutott idő, hogy egy-két szólóban megcsillogtathassa tudását. Igazán egyenrangú társak voltak és mindig nagy tapsot kapott mindegyikük. A koncert végén is természetesen visszatapsolta őket a felállva éljenző közönség.

Egyetlen kifogás csupán a hangosítást érheti, mert többek szerint is, kevesebb több lett volna.

Sebaj, nagyszerű este volt!


dsc00531.JPG


dsc00541.JPG


dsc00542.JPG


dsc00543.JPG


dsc00550.jpg


dsc00553.JPG


dsc00554.JPG


dsc00564.JPG


dsc00567.JPG


dsc00573.JPG

Vissza a hírekhez