JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Megjelentek digitális formában - Bass Loco, Tomor Barnabás és Barátai, Kardos-Tomor-Molnár Trió

Tomor Barnabás neve ismerős lehet a hazai jazz-rock szcéna és a basszusgitár rajongóinak. Több hazai, főleg saját alapítású zenekar felállásában találkozhatunk a nevével, technikás játéka és muzikalitása pontossággal és stabilitással találkozik, akármilyen formációban is játszik.

Miután Barnabás megkeresett, lehetőségem volt beharangozót, majd beszámolót írni a tavalyi (szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti) szerzői estjéről, amelyet az A38 hajón tartottak. Ott is sok kitűnő zenész csatlakozott hozzá, hogy előadják saját szerzeményeit. Aki nem volt olyan szerencsés, hogy jelen lehetett azon az estén, az most megnyugodhat, ugyanis három „részlet” az előadásból megjelent digitálisan, plusz egy élő felvétel a Bass Loco zenekar korábbi CD-jéről.


bassloco-cdcover.jpg


A Bass Loco Barnabás legkorábbi saját zenekara, amelyben jelenleg Molnár Dániel (dob), Czitrom Ádám (gitár), Tettamanti Tamás (trombita, szárnykürt, harsona) teszik teljessé a felállást. A fúvósok erős húzást adnak a jazz, a blues és a rockzene határán mozgó zenekarnak, lendületes, dinamikus muzsika.


kardos-tomor-molnar-trio-live-at-a38-front.jpg


A Kardos-Tomor-Molnár Trió már inkább az akusztikus hangzásra épít. Kardos Dániel gitárjátéka központi szerepet kap, jobban elviszik a folk vagy épp a latinos, flamencos dallamok felé a zenét és a letisztult trió formátummal néha az „egyszerű, de nagyszerű” elvet követik, néha egészen komplex és virtuóz megoldásokat fűznek egymás után.


bass-loco-live-at-a38-front.jpg


tomor-a38-cdcover.jpg


Az A38 hajón tartott szerzői est nagyon jól sikerült, akár ott volt az ember, akár nem, érdemes meghallgatni a most már több felületen is elérhető anyagokat. A fiatalabb generáció nyilván örömmel fogadja, hogy Google Play-en, iTunes-on, Spotify-on, Deezer-en és Amazon-on egyaránt elérhető az anyag, érdemes rákeresni és belehallgatni a négy különböző felvételbe.

Bővebb információ az alábbi honlapokon:

Dalok.hu: http://bit.ly/2cyGFTG (Bass Loco Live LP)

Google Play: http://bit.ly/2d8T4jf (Bass Loco Live LP)

Dalok.hu: http://bit.ly/2clAWB9 (Tomor Barnabás - Live at A38 LP)
Google Play: http://bit.ly/2cSZXpo (Tomor Barnabás - Live at A38 LP)

Dalok.hu: http://bit.ly/2g6ySvI (Bass Loco - Live at A38 EP)

Google Play: http://bit.ly/2g9WMbq (Bass Loco - Live at A38 EP)

Dalok.hu: http://bit.ly/2eTephG (Kardos-Tomor-Molnár Trió - Live at A38 EP)

Google Play: http://bit.ly/2fHq0zz (Kardos-Tomor-Molnár Trió - Live at A38 EP)

www.barnabastomor.com

Illetve aki már korábban megjelent írásokat keresne a zenekarokról, az megtalálja itt, többek között az én korábbi cikkemet is, a szerzői est kapcsán:

http://www.jazzma.hu/hirek/2015/11/15/tomor-barnabas-szerzoi-estje-az-a38-hajon/

http://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/bass-loco/bass-loco/kritika/bass-loco-bass-loco

Vissza a hírekhez