JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

2017 tavaszán is lesz PianoForte sorozat a Gregersen Artban, avagy exkluzív interjú Bori Viktorral

Viktorral kb. 35 éve, tanszakos kora óta ismerjük egymást. A mi példánk azt bizonyítja, hogy nem kell ahhoz naponta egymással telefonon beszélni, de mégcsak családilag összejárni sem ahhoz, hogy baráti viszonyt ápoljunk valakivel!

bori-viktor.jpg


1) Mióta üzemel a PianoForte sorozatod? És egyáltalán hogyan kerültél kapcsolatba a Gregersen Art-tal?

2015 októberében indult a sorozat, véletlen találtam a Gregersen Art Pointra, akik "befogadták" Yamaha versenyzongorámat.


2) Mi ennek a sorozatnak a különlegessége, amiért érdemes elmenni ezekre a koncertekre? Olyan helyet akartam csinálni, ahol a zongoráé a főszerep. New Yorkból vettem a példát, ott üzemelt régebben a Bradley's, vagy most a Mezzrow. Jellemzően duók lépnek fel ugyanúgy, mint nálunk.

3) Amikor elindult a sorozat, mindig hívtál egy-egy vendéget. Most is így lesz, vagy csak szólóban játszol?

A tavalyi évadban több szólózongora est is volt Nagy Jancsival, Rátonyi Robival, de több fiatal zongorista is megfordult nálunk. Most visszatérünk az eredeti koncepcióhoz..


4) És lehet azt már tudni, hogy mikor lesznek ezek a speciális hangversenyek?

Minden hónap utolsó péntekén, tehát: január 27-én, február 24-én, március 31-én, április 28-án és május 26-án.


5) Az első vendéged a basszusgitáros Lattmann Béla lesz január 27-én. Vele játszottál már azelőtt is, vagy most fogtok egymás zenei elképzeléseivel megismerkedni? Egyáltalán mi lesz a repertoár? Saját szerzemények, vagy netalán közismert jazz standard-ek?

Bélával egy osztályban ültünk a jazztanszakon, azóta számtalanszor játszottunk együtt, kezdve a Things-szel, aztán trióban, most legutóbb Demeter Laci lemezén, úgyhogy lesz miből csemegézni…

Vissza a hírekhez