JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Jazz a Márványteremben – Első évfolyam második est II. rész

A sorozat kezdetén már megírtam, hogy milyen akadályokon kellett „átszökkennem” ahhoz, hogy végül is 1995. január 23-án elindulhasson a „Jazz at the Marble Hall”, magyarul „Jazz a Márványteremben” sorozatom. Az alapkoncepció az volt, hogy ezek a hétfői estek 7 órakor kezdődnek, hogy 10-re, a tapsok/ráadások miatt maximum fél 11-re befejeződhessenek. Az est nyitányául jazztörténeti sorozatot hallhatunk magyar jazzmuzsikusok előadásában, majd a második részben (Mester és Tanítványa) a jazztanszak egyik tanára mutatja be legkedvesebb tanítványát, végül a harmadik részben egy olyan fiatal együttest ajánlok a közönség figyelmébe, akik szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének. Az 1995 és 2009 között elhangzott közel ötszáz koncertet rögzítettük, majd pár héttel később „Éjszakai jazzklub” sorozatomban valamennyiből műsort készítettem, ami el is hangzott a Bartók Rádióban.

A második est 1995. január 30-án került megrendezésre, ismét teltházzal!

A második est második részében értelemszerűen a „Mester és Tanítványa” került sorra.

A Jazz Főiskola zeneszerzés tanára, Binder Károly játszotta két saját szerzeményét: „Köszönöm Neked” és „Mese”. (És még mondja valaki azt, hogy én kirekesztő voltam/vagyok… Mint látjuk, nemcsak azokat hívtam meg, akiket szeretek…)

Ezután Binder tanár úr, akkori végzős kedvenc tanítványa, Juhász Attila (zongora) is bejött a Márványteremben és Karcsival duóban játszottak két standard-et: Johnny Green-től a „Body and Soul”-t, valamint Thelonious Monk-tól a „Well, You Needn’t”-et.

Nagy sikert arattak!

Vissza a hírekhez