JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 17.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Scott Bradlee's Postmodern Jukebox a Papp László Budapest Sportarénában

Most másodszor látogatott el Magyarországra a 35 éves Scott Bradlee Postmodern Jukebox produkciója. Az ötletgazda zongorista az idei európai turné egyes állomásain maga is fellépett, Budapestre azonban idén sem látogatott el.

A gyerekkora óta jazz-rajongó amerikai zeneszerző-zongorista 2013-ban kezdett el komolyan foglalkozni a Postmodern Jukebox formációval. Ismert pop slágereket dolgoz fel jazz, swing és ragtime stílusban, más és más zenészekkel, énekesekkel együttműködve - a PMJ nem egy fix banda, a folyamatos rotáció az élő show-k esetében is visszaköszön.

A zenész nappalijában forgatott videók közül a PMJ Youtube csatornájára 2014 szeptemberében felkerült "All About That Bass" feldolgozás Haley Reinhart, Morgan James és Ariana Savalas közreműködésével 3 hónap alatt 8 millió megtekintést zsebelt be, és innentől nem volt megállás! A produkció amerikai, európai, majd ausztrál turnéval bejárta már a fél világot, és élőben csak tovább fokozta, fokozza az őrületet maga körül.

Az est házigazdája Budapesten idén is Lavance Colley volt, aki nemcsak a hangulatfelelős szerepét töltötte be, de hangjával is elkápráztatta a közönséget (többek között Beyonce 'Halo' című dala az ő előadásában személyes nagy kedvencem).

A zenei produkciók mellett igazi csemege a PMJ esetében a step táncos szereplése. Tavaly a magyar nagymamával büszkélkedő Sarah Reich lépett fel, akinek a lábában van a zene - nemcsak a tánc vizuális élményével örvendeztette meg a közönséget, de a fantasztikus ritmusérzékkel megáldott hölgy hangszere is a két lába, melyekkel bizonyos számok alatt konkrétan szólót játszik! Idén Sarah sajnos nem csatlakozott a Budapesten fellépő társasághoz, a PMJ koncert szerves részét alkotó step tánc kontra dob párbaj azonban most sem maradt el többek között Dave Tedeschi dobosnak köszönhetően.

Az idei fellépők között volt Robyn Adele Anderson és Sara Niemietz mellett Blake Lewis és Dani Armstrong, de az estét egyértelműen a fekete hangok uralták Maiya Sykes és Lavance Colley vezényletével. Az utolsó szám alatt a zenészek bemutatását mindegyikük szólója követte - a zongorista a „Tavaszi szél” akkordjainak megszólaltatásával megénekeltetett nagyjából két és fél ezer embert.

Kicsit futószalag-szerű, ámde vitathatatlanul vérprofi produkciót láthattunk. A modern slágerek minőségi feldolgozása remélhetőleg a fiatalabb generáció szélesebb rétegével is megismerteti a valódi, hangszereken játszott zene élményét! Mi jövőre is ott leszünk!


image1.jpg


image2.jpg


image3.jpg


image4.jpg


image5.jpg

Vissza a hírekhez