JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Miniinterjú Nagy Ábellel

Nagy Ábelt (1997) 6 éve léptettem fel először Debrecenben az apukája (Nagy János) vezette MoNaMo-val - ott gitározott. Majd 2014-ben már billentyűsként irányította a Békás-tó partján a még nála is fiatalokból álló D.A.S. Trio-t.

nagy-abel-2017.jpg


1) Rég hallottam már rólatok… Vannak új fejlemények a D.A.S. Trio-val kapcsolatban?

Mint lehet, feltűnt, zenekarunk életében kisebb szünet volt megfigyelhető, ugyanis Kéry Samu kilépett a zenekarból.


2) És ki az új basszusgitáros?


sardi-adam.jpg


Egy hónapja került sor az első koncertre az új felállással, amiben Sárdi Ádám vette át a helyét. Nagy mázli ez az "S" betű, így nem kellett nevet változtatnunk, továbbra is D.A.S. Trio néven ármánykodhatunk.


3) Hol jártatok a múlt héten? Ezt csak azért kérdem, mert Gyárfás István tegnapi beszámolójából kiderült, hogy a marosvásárhelyi Student Jazz Competition-ön is felléptetek, mint a tavalyi győztes…

Vasárnap érkeztünk haza az első 4 napos miniturnénkról, mely során három erdélyi várost és Szegedet érintettük. Ez volt az első éles helyzet, ahol kiderülhetett, hogyan működik együtt a csapat. A végső megállapításunk: nagyon jól! Vagyis most, hogy hazajöttünk, újult erővel vetjük bele magunkat a hétköznapok szürkeségébe, regenerálódunk a következő koncertekig és dolgozunk az új műsoron.


4) Lesz a közeljövőben új D.A.S. Trio lemez?

Nyáron látunk neki új dalok felvételéhez.


5) Sok sikert a továbbiakban is!


das-trio-in-action.jpg


Sajnos, az új formációval még nem jelent meg rólunk semmi hír, ezért rengetegen még nem is tudnak a tagcseréről. Minden korábbi segítséget nagyon köszönünk! És ezt a mostani riportot is!

(Én meg Szentirmai Panninak szeretném megköszönni a fotókat!)

Vissza a hírekhez