JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Jazz in the Park 2017 - Kolozsvár – FELHÍVÁS!

Keressük a legjobb jazz-együtteseket! Díjak több mint 5000 euró értékben a 2017-es Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál versenyén, valamint lehetőség a 2018-as fesztivál nyitókoncertjére.

concursul-jazz-in-the-park-2017-hu-masolat.jpg


Jazz-zenét játszó zenekarok a Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál versenyére, amelyre 2017. június 27-29. között kerül sor Kolozsváron. A fesztivál versenyprogramja azokat a zenekarokat szeretné felsorakoztatni és népszerűsíteni, amelyek ebben a zenei stílusban alkotnak. Díjazni kívánja a legígéretesebb együtteseket, országos szinten bemutatni őket és lehetőséget kínálni nekik, hogy szakértő zsűri és többezer fős közönség előtt játszhassanak.

A versenybe hazai és külföldi jazz-zenészek egyaránt jelentkezhetnek, függetlenül attól, hogy  milyen nemzetiségűek, hány évesek, milyen szinten művelik a jazz-zenét vagy milyen hangszeren játszanak. A jazz műfaján belül bármilyen irányzathoz tartozó művek választhatók: acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz, vagy swing.

„A Jazz in the Park versenyprogramját idén már harmadik alkalommal rendezzük meg, és büszkék vagyunk arra, hogy e fesztivál keretében mutathatunk be, fedezhetünk fel jazz-együtteseket. A versenyprogram folyamatosan bővül, tavaly már nemzetközivé vált, hiszen hat különböző országból neveztek zenekarok. A legfontosabb azonban, hogy állandó helyszíne van a Szamos-parton, amely zsúfolásig megtelik érdeklődőkkel úgy is, hogy hétközben zajlott. Számunkra ez azt jelenti, hogy az emberek szeretik azt a zenét, amit hozunk nekik és szeretik a parton hallgatni a jazzt." - jelentette ki Alin Vajda fesztiváligazgató.

A jelentkező zenészek a verseny számára fenntartott Szamos-parti színpadon játszanak majd, a Jazz in the Park fesztivál keretében, a díjak összértéke pedig meghaladja az 5000 eurót.

I. díj - 9000 lej. Ezen kívül a nagydíjas jövőre felléphet a Sétatér nagyszínpadán is a fesztivál nyitókoncertjén

II. díj - 4.500 lej

III. díj - 2.500 lej

Különdíjak a legjobb énekesnek, hangszeres zenésznek, a legjobb saját szerzeménynek - egyenként 1000 lej.

A legértékesebb szerzeményért járó különdíj: hangfelvétel és utómunkálatok 4 szám erejéig a kolozsvári Corvin Recording Studio professzionális stúdiótermében.

"A Jazz in the Park Nemzetközi Verseny a romániai jazz-muzsika számára is remény és lehetőség a fiatal előadók bemutatására. Büszke vagyok, hogy én is részt vehettem ezen a versenyen, és úgy hiszem: a nagydíjnak, amelyet elnyertünk, komoly súlya lesz a továbbiakban, ha a Jazz in the Park Románia és Dél-kelet Európa egyik fontos seregszemléjének bizonyul.” - mondja Cătălin Huțanu, a C.A.L.I. Quartet nevű együttes zongoristája.

A többezres közönség előtti fellépési lehetőség és a díjak mellett valamennyi jelentkező előadó adatai bekerülnek majd egy hazai és nemzetközi zenészeket tömörítő adatbázisba, amely hasznos információkat rögzít majd az együttesekről, így lehetőséget biztosít a rendezvényszervezők és más érdeklődők számára, hogy jövőbeli koncertek és együttműködések érdekében megkeressék őket.

A Jazz in the Park Nemzetközi Versenyt szakértő zsűri bírálja el. Tagjai: Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, Florian Lungu, a romániai jazzvilág tudósítója, író és koncertszervező, Stefan Vannai, jazz-tanár, Dragoș Bâscă, koncertszervező, a Twin Arts managing partnere, valamint Takács Aranka, a  Jazz in the Park Vreseny menedzsere.

Azoknak az előadóknak, akik rész szeretnének venni a Jazz in the Park Nemzetközi Versenyen, 2017. június 1-ig kell kitölteniük online az alábbi jelentkezési űrlapot: http://www.jazzinthepark.ro/concurs/verseny/

A versenyre 2017. június 27-29. között kerül majd sor Kolozsváron, a Szamos-parton zajló  Jazz in the Park Fesztivál keretében.


15-ok-jipv1.jpg


15-ok-jipv2.jpg

Vissza a hírekhez