JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú a Gödi Jazz Napok főszervezőjével, Wagner Lászlóval

Mivel jövő péntektől ismét jazztől lesz hangos Göd, így gondoltam, az idén is szóra bírom Wagner Laci barátunkat, hogy mi várható az idén?

wagner-laszlo.JPG


1) Az idei már hányadik Gödi Jazz Napok lesz?

Gödön 15. éve szól a jazz a Belépés családostul („becsal”) sport és kulturális mozgalom keretén belül: 2003-tól még a „legendás” Piarista Juniálisokra tettem be kiegészítő programként -a sport, a kézműves foglalkozások, a musical, a klasszikus zene, a jó kis falatozások, sörözések melletti beszélgetések mellé- jazz koncertet, így Váczi Dani trióját, Váczi Eszter zenekarát, Szakcsi trióját hallhattuk a Duna-parti színhelyen. 7 éve már több napos jazz programsorozatnak örvendhet az egyre bővülő rajongótábor, Gödi Jazz Napok címmel öt éve került föl Göd Magyarország jazz-térképére, 3 nap 2-2 zenekar biztosítja a minőségi muzsikát, a nagyszerű hangulatot.


2) Elkészültél már a végleges programmal?

Már januárban sikerült lekötni a meghívott zenekarokkal az időpontokat, ami egy kicsit változott az elmúlt héten. Viszont ennek eredménye, hogy új helyszínen is tartunk jazzestet.


3) Lesznek visszatérő zenekarok is? Várható-e valami különleges produkció?

2010-től kezdve minden alkalommal fölidézzük az 1970-es évek elejét, az egyik napunk Syrius-Mini koncertről szól: négyszer lépett föl a Syrius-Zappa Emlékzenekar, az utóbbi években pedig a Syrius Legacy tehetséges ifjú jazz-zenészei játsszák Pataki Laci, Ráduly Misi, Orszáczky Jackie felejthetetlen zeneműveit. Török Ádám mindig más formációban adja elő megunhatatlan jazz-rock, blues számait, nagyon sokan jönnek el miatta. Dresch Misi is 10. alkalommal lép föl a gödi „színpadon”, nem csak Gödről, hanem a környékbeli településekről, Budapestről is sokan jönnek el zenekarát meghallgatni! Borbély Misi is többször föllépett már, most egy új, izgalmas formációjával -Borbély Mihály-Lukács Miklós-Dés András- és zenéjével ismerkedhetünk meg.


4) És az idén hány helyszínen tervezel koncerteket?

Ahogy már említettem, a Belga Sörházon kívül lemegyünk a Duna partjára, az alsógödi Feneketlen-tóhoz, az itt található fölújított Tó Bisztró teraszán lesz két koncert is.


5) Kik, hol és mikor lépnek fel?

Június 9-én pénteken 19 órától a Syrius Legacy, 20.45-től Török Ádám és a Mini játszik a Belga Sörház kerthelyiségében. Június 16-án pénteken a Tó Bisztró teraszán lép föl 19.30-tól a Borbély Polygon. Június 23-án pénteken megint a Belga Sörház a helyszín: 19 órától a Dresch Quartet játszik, 20.45-től a Trio Minor zenél - Gerendás Péter és Lilienn vendég föllépőkkel. Ráadás napunk lesz augusztus 31. csütörtök, 19 órától a Jazz Consort koncertjére kerül sor a Tó Bisztróban.


6) Június 9-én lesz-e valami különlegesség? Netán lemezbemutatóra is számítasz?

A Syrius Legacy lemezbemutató koncertet ad június 9-én pénteken. Két hete jelent meg a „Széttört álmok szvit” lemezük, ennek zenéjét hallgathatjuk meg a kiváló jazz-muzsikusok előadásában.


7) Mivel a jövő hétre lehülést és záporokat, zivatarokat jósolnak, ha pénteken este is jön az égi áldás, akkor lesz esőhelyszín?

Amennyiben eső lesz, az éttermi részben rendezzük be a színpadot.


8) Sok sikert és jóidőt kívánok!

Szeretettel várunk minden kedves zenerajongót gödi koncertjeinkre!


godi-jazz-napok-2017.jpg

Vissza a hírekhez